SLAVLJENIČKI KONCERT

FOTO: Prijateljski spektakl na Malom Brijunu za 15 Ulyssesovih godina

Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Rade Serbedzija.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX
Koncert je održan pred sedamsto posjetitelja, pjevali su poznati pjevači i glumci, uglavnom songove iz predstava

Velikim slavljeničkim koncertom u ležernoj i domaćinskoj atmosferi, ali i jedinstvenom ugođaju tvrđave Minor na Malom Brijunu, Teatar Ulysses proslavio je jubilarnih 15 godina rada.

Pred više od 700 posjetitelja nastupili su brojni glazbenici i glumci koji su pod redateljskom palicom Dore Ruždjak retrospektivno publici predstavili sve ono što se događalo od trenutka kad je Rade Šerbedžija s Borislavom Vujčićem i suprugom Lenkom Udovički nakon deset godina odlučio ponovo zaigrati na hrvatskom jeziku. Na samom početku koncerta, koji je imao i sva obilježja kazališne predstave, Rade Šerbedžija odigrao je ulomak iz predstave “Kralj Lear” koja je usmjerila Ulysses već 2001. godine. Pogledalo ju je šest tisuća gledatelja na pet različitih lokacija, a postala je i najdugovječnija festivalska predstava u Hrvatskoj.

Krov otvorenog neba

Nakon što je izveo “Voglio Vivere Cosě”, konferensije, glumac Borko Perić, uveo je publiku u svijet Teatra Ulysses napomenuvši kako je velika glumica Vanessa Redgrave koncertom “Pjesma o ljubavi” 2001. godine blagoslovila entuzijazam umjetnika koji su gotovo gerilski utemeljili teatar kojem je “krovište otvoreno nebo, a pozornica Prosperov vrt”. Godinu kasnije Ulyssesov brod preuzeo je Duško Ljuština.

Predstavu “Marat/Sade”, koju je kazalište iznjedrilo 2003., predstavio je Jure Ivanušić uz pratnju Nigel benda, a zatim je Katarina Bistrović Darvaš uz Nigela Osbornea, koji Ulysses glazbeno prati sve ove godine, otpjevala “Águas de Março”. Predstava “Play Beckett” obilježila je 2004. uprizorenjima s Golog otoka u kojoj su igrali Pero Kvrgić, Ivica Vidović, Zijah Sokolović, Sreten Mokrović i Rade Šerbedžija, a iste godine na kazališnoj radionici Lenke Udovički sudjelovale su četiri proslavljene svjetske glumice Vanessa Redgrave, Caroline John, Amanda Plummer i Lynn Redgrave. Osebujna violinistica Isabel pratila je Mladena Vasaryja koji je pjesmom prikazao “Balade Petrice Kerempuha” iz 2007., a nastavila je svirati i uz Darka Rundeka koji je na svoj jedinstven način podigao publiku svojim “Apokalipsom”. Na sceni mu se pridružila i izvrsna Maja Posavec.

Goran Sebelic / CROPIX
Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Isabelle i Rundek.Foto: Goran Sebelic / CROPIX

FOTO: Goran Sebelić / CROPIX

Goran Sebelic / CROPIX
Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Maja Posavec.Foto: Goran Sebelic / CROPIX

FOTO: Goran Sebelić / CROPIX

Samo jednom se ljubi

Josipa Lisac uz Zapadni kolodvor i Nigelov bend pjevala je “Dremle mi se”, jam Vesna Parun i “Pijana noć 1918.” Kako je njezin posjet Brijunima svakako obilježio Teatar Ulysses, prikazan je i filmić s Angelinom Jolie. Putokazi su u nekoliko navrata nastupili i proveli publiku kroz nekoliko Ulyssesovih uspješnica poput “Romea i Julije”, a posebno je oduševio nastup Damira Urbana s pjesmama “Mjesto za mene” i “Sutra ćemo pričati”. Urban će se ovog ljeta naći i u ulozi Tiresije u novoj Ulyssesovoj predstavi “Antigona”.

Goran Sebelic / CROPIX
Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Josipa Lisac.Foto: Goran Sebelic / CROPIX

FOTO: Goran Sebelić / CROPIX

Goran Sebelic / CROPIX
Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Damir Urban.Foto: Goran Sebelic / CROPIX

FOTO: Goran Sebelić / CROPIX

Ivanka Mazurkijević izvela je “Don Juana”, a dok je pjevala “Samo jednom se ljubi”, usput je poljupcima počastila i gotovo čitav prvi red gledališta. Song iz Shakespeareove “Oluje” iz 2010. “Pijani pilot” otpjevala je Maja Posavec uz Karla Hubaka.

Sve za prijateljstvo

Ozren Grabarić do suza je nasmijao publiku svirkom na češlju i pjesmom “Che bambola”. Spektakularnu završnicu koncerta Rade je započeo pjesmom Johnnyja Štulića “Meni se dušo od tebe ne rastaje” na kojoj mu se pridružila Maja Posavec. Slijedio je zajednički nastup s Liviom Morosinom uz “Povratak ratnika”, pa i s kćeri Ninom, a šećer na kraju bio je Vlatko Stefanovski sa svojom “Gipsy song”.

Goran Sebelic / CROPIX
Mali Brijun, 110715.Svoju petnaestu godisnjicu i otvorenje ovogodisnje sezone clanovi teatra Ulysses na celu s Radom Serbedzijom obiljezili su koncertom. Nastupili su izvodjaci koji su proteklih godina sudjelovali u raznim predstavama. Na fotografiji: Vlatko Stefanovski.Foto: Goran Sebelic / CROPIX

FOTO: Goran Sebelić / CROPIX

“Nije malo 15 godina, to je četvrt nekog pristojnog života. Naš je slogan: ‘Sve za ljubav, sve za prijateljstvo’”, rekao je Šerbedžija u svojoj zahvali, nakon koje je pozvao sve suradnike da mu se pridruže na sceni kao velika obitelj, te su zajednički otpjevali uz malu pomoć publike “Moon River” kojom je svojedobno i Vanessa Redgrave na samim počecima obilježila Ulyssesov rad.

Ove godine slijede premijere predstava “Pečat” Borne Vujčića 28. srpnja, a u kolovozu i “Antigona” u režiji Lenke Udovički.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:55