CABARET 'JOJ HRVATI!'

KAKO ĆE IZGLEDATI BUDUĆNOST HRVATA ZA 250 GODINA Kazalište Luda kuća ima novu predstavu koja evocira slavnu hrvatsku prošlost i predviđa budućnost

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.10.2019. u 13:10

Zagreb, 161019. Zvonimirova.
Luda Kuca.
Predstava Bitange i princeze, inspirirana kultnom serijom.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

 

Kazalište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje, u srijedu 23. listopada, cabaret "Joj Hrvati!" autora Ivana Đuričića u kojoj petero glumaca vodi gledatelje na ludo putovanje u budućnost, evocirajući slavnu hrvatsku prošlost.

Kako se ističe u najavi, postavljajući pitanja o slavnoj prošlosti, projekt autora i redatelja Ivana Đuričića nudi ekskluzivan uvid u to kako izgleda budućnost Hrvata za 250 godina.

"Povijest je učiteljica života! Hm, da… Koliko u tome ima istine? Naših petero glumaca dobiva neobičan zadatak od još neobičnijeg nalogodavca: povesti gledatelje na putovanje od stoljeća sedmog do danas", stoji u najavi.

"Ali, ludi kakvi jesu, glumci Lude kuće okrenuli su povijest Hrvata naglavačke. Glazba, osvježenje u tekućem obliku, nogomet, prelijepe pripadnice ljepšeg spola i evociranje slavne hrvatske prošlosti – ovaj cabaret je prava poslastica za svakog pravog Hrvata. I sve koji se tako osjećaju. I one druge. Ma, zapravo za svakoga", dodaje se.

Promo
 

Kako su Iliri reagirali kad su Hrvati nagrnuli na granice? S čime se zapravo borio Matija Gubec? I kako izgleda budućnost Hrvata 2345. godine?

Odgovor ćete pronaći u ovom ludom cabaretu. Uz lude songove i sve ostalo što cabaret zahtijeva uputite se na neočekivano putovanje od stoljeća sedmog do daleke budućnosti, poručuju iz Lude kuće.

Igraju Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica. Autor glazbe je Mario Mirković, scenski pokret osmislila je Ida Jolić, kostime Elvira Ulip, a scenografiju Ludara Team. Svjetlo je oblikovao Sandro Petrić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo