BRIGA O NAJRANJIVIJIMA

Perica Martinović još četiri godine na čelu Hrvatskog društva dramskih umjetnika

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2017. u 09:17

Tomislav Krišto / EPH

ZAGREB - Za predsjednicu Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) na mandat od četiri godine ponovno je izabrana Perica Martinović, izvijestili su u ponedjeljak iz tog društva nakon njegove redovite izborne skupštine održane u kazalištu Vidri.

 

Izabran je i novi Upravni odbor u kojem su: Nada Abrus, Sandra Lončarić Tankosić, Nedim Prohić, Ivica Pucar, Joško Ševo i Ana-Marija Vrdoljak. U Nadzorni odbor izabrani su Robert Bošković – Žarak, Lidija Helajz i Šiško Horvat Majcan, a u Etičko povjerenstvo Jasna Malec Utrobičić, Dunja Sepčić i Iva Srnec.

 

Perica Martinović, uz provedbu velikih manifestacija (Nagrada hrvatskoga glumišta, Festival glumca) koje HDDU organizira, kao zadatke u sklopu svojega programa u novome mandatu postavila je pozivanje i poticanje članstva na veći angažman u svim aktivnostima i projektima HDDU-a te na snažniju međusobnu komunikaciju o svim pitanjima važnima za njihov profesionalni, umjetnički i društveni status, priopćili su iz HDDU-a.

 

HDDU će se zauzimati za pomaganje i brigu o najosjetljivijim i najranjivijim grupama članova: bolesnima, umirovljenima i onima slabijega materijalnog statusa te o mladima i nezaposlenim dramskim umjetnicima. Svoje će prostorije i dalje ustupati manjim kazalištima, umjetničkim organizacijama, nezavisnoj sceni i pojedincima za pripreme programa, čitaće probe, radionice, okrugle stolove i sve druge oblike aktivnosti.

 

Perica Martinović posebice je istaknula da će se i dalje zauzimati za zajedništvo i poticali toleranciju, komunikaciju, kolegijalnost, međusobno poštovanje i uvažavanje u različitostima. Pozvala je sve članove HDDU-a da svojim postupcima i javnim djelovanjem štite dignitet struke i hrvatskoga glumišta te time pridonesu pozicioniranju Hrvatskog društva dramskih umjetnika kao društveno relevantne krovne strukovne umjetničke udruge.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo