PJESNICI BEZ DLAKE NA JEZIKU

SLAM SCENA Mario Kovač u ljubavno-političkom cabaretu

U zagrebačkoj skupini slam-pjesnika je i poznati kazališni redatelj Mario Kovač, a sastavni dio nastupa čini drag-točka Brune Tomašića-Orfeja, koji je gledateljima tv-emisije 'Noćna mora' ostao u sjećanju kao 'Anđa'

Fenomen slam-poetske scene pustio je korijenje u domaćoj autohtonoj sceni, čiji se predstavnici okupljaju u srijedu 17. prosinca u zagrebačkom Bacchus jazz baru od 20,20 sati.

Slam se služi lingvističkim i logopedskim aparatom u službi proširenja pjesničkog izraza, a "uvezen" je u Hrvatsku prije 13 godina zaslugom njemačkih i belgijskih izvođača, te danas ima svoju sljedbu kroz predstavnike u Zagrebu, Beogradu i Splitu.

Program u Bacchusu, koji se održava pod nazivom 'Ljubavno-politički cabaret', u vidu slobodno improviziranih aranžmana, okuplja skupinu slam-pjesnika koju čine Dejan Inđić, Mario Kovač, Petra Brnardić, Siniša Matasović, Zoran Kelava, Dijana Čurković, Vid Jeraj, Jasmina Šušić, Đango Laić, Žarko Jovanovski, Dino Tremens i Zlatko Majsec.

Sastavni dio nastupa čini drag-točka Brune Tomašića-Orfeja (gledateljima tv-emisije 'Noćna mora' poznat u liku 'Anđe'), a podršku slamerima davat će glazbenici Jošt (kontrabas) i Vid Drašler (bubnjevi), koji sa zagrebačkim pjesnicima surađuju od nastupa na međunarodnom Improcon festivalu u Kumrovcu, u kolovozu ove godine.

Jošt Drašler je član kvarteta Vlatko Stefanovski & Vasko Atanasovski, dok je njegov brat Vid ove godne objavio solo-album 'Kramljanja'.

Pored nastupa u Zagrebu, navedena skupina slam-pjesnika nastupit će i na Festivalu mlade rime, koji se već devetu godinu održava u Mariboru (18.12.) i Ljubljani (22. 12.), te u Koprivnici 11. prosinca i u Čakovcu 23. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:24