NIŠTA OD IZVEDBE

'TO JE SIGURNOSNI RIZIK!' Zbog procjene policije Dubrovačke ljetne igre ostale bez predstave slavnog Michela Houellebecqa

 AFP
Predstava je trebala biti izvedena u srpnju na napuštenoj plaži u Kuparima, pod redateljskom palicom Ivice Buljana

Temeljem pismenog zahtjeva Dubrovačko-neretvanske županije za procjenom rizika postavljanja predstave po romanu slavnog francuskog pisca Michela Houellebecqa „Elementarne čestice“ u sklopu ovogodišnjih 66. Dubrovačkih ljetnih igara, Ministarstvo unutarnjih poslova je nakon izvršene procjene utvrdilo da bi izvođenje te predstave predstavljalo sigurnosni rizik.

Dubrovačke ljetne igre postupit će po zakonu, a o promjeni programa javnost će uskoro biti obaviještena, priopćila je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara. Predstava je trebala biti izvedena u srpnju na napuštenoj plaži u Kuparima, pod redateljskom palicom Ivice Buljana.

Podsjetimo, Michel Houellebecq je izašao na naslovnici francuskog satiričnog lista Charlie Hebdo upravo kada je u prostorijama tog lista u terorističkom napadu ubijeno 12 članova redakcije.

Houellebecqu je tada objavljen roman 'Submission' ('Podčinjavanje') u kojem je zamislio francuskog predsjednika 2022. kao muslimana. Nakon masakra u redakciji Charlie Hebdoa, iz sigurnosnih razloga otkazana je promocije Houellebecqova romana, a sam pisac skrivao se na tajnoj lokaciji pod policijskom zaštitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:39