PLES BEZ GRANICA

VIDEO: 'LOVE WILL TEAR US APART' Hrvatska plesna predstava u slavnom pariškom Théâtre de la Bastille

 Barbara Šarić
'Love will tear us apart' solo je na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa na odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih plesnih predstava, Love will tear us apart kazališne skupine de facto, u koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, gostuje od 2. do 5. travnja u pariškom kazalištu Théâtre de la Bastille kao dio festivala Hors-Serié.

Već šestu godinu za redom jedno od najpoznatijih pariških kazališta posvećenih suvremenom plesu Théâtre de la Bastille organizira međunarodni festival Hors-Serié, ove godine pod nazivom Hors-Serié No6. Festival je okrenut istraživanju i otkrivanju novih formi, a ove godine po prvi puta u program je uvrštena i predstava iz Hrvatske. Petra Hrašćanec je za Love will tear us apart nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2012., a u Théâtre de la Bastille zamjenit će ju mladi plesač Luka Švajda.

Love will tear us apart solo je na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Ujedno je i prvi dio trilogije S. Božića i P. Hrašćanec o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe (Love will tear us apart / Boys don't cry / the_beatles). „Ljubav“ iz naslova prenesena je u ljubav prema samome plesu. Izvođačica/izvođač izvodi plesne brojeve, odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko nevažne detalje o nastanku same produkcije koji raspliću suptilnu mrežu odnosa moći, a koja definira čin izvedbe.

Na Hors-Serié No6 nastupit će i poznati plesni umjetnici iz Belgije – Pieter i Jakob Ampe, Španjolske – Teresa Silva i Filipe Pereira te Portugala – Sofia Diaz i Vitor Roriz.

Nakon Pariza Love will tear us apart gostuje na Spider Eventu u Lyonu 18. i 19. travnja, u sklopu velikog europskog projekta Spider Expand.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:38