ZIMSKI FESTIVAL

VIDEO: BLIŽI SE TREĆA BRIJAČNICA! Partibrejkersi jure dalje, Stefanovski predstavlja novi album, a M.O.R.T. ima novi singl

 
 Dominik Belančić

Treće izdanje Brijačnice, već tradicionalno prvog većeg festivala u godini, održat će se 19. i 20. siječnja u zagrebačkom Boćarskom domu. Pripreme za događaj u punom su jeku, a i oko samih izvođača već ima puno aktivnosti te novosti.

Unatoč šuškanjima da se razilaze, Partibrejkersi rade upravo suprotno - sredinom prošle godine istaknuli su kako se "zahvaljuju na brizi, ali Brejkersi su stare kosti koje se ne lome tako lako!".

Zoran Kostić Cane nedavno je u intervjuu sve pozvao na koncert na kojemu, rekao je: "očekujte puno, kako biste puno i dobili".

Novosti ne nedostaje ni u radionici Vlatka Stefanovskog, koji je objavio odličan studijski album "Mother Toungue". Jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima album će predstaviti u Boćarskom domu, a odsvirat će i druge hitove.

Sinjski bend M.O.R.T. krajem prošle godine predstavio je novi singl i spot "Olovni vojnici" s aktualnog albuma "Tužna kocka".

Pjesma je inspirirana kritičkim osvrtom umjetnice Sanje Jonjić na predstavu "Olovni Vojnici" Fraktal Falus Teatra, nastalu u koprodukciji Slovenskog Mladinskog Gledališča i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bend ističe kako je tematika pjesme, nažalost, ponovno aktualna zbog ekonomskog i moralnog raspadanja života u regiji.

M.O.R.T. ističe i kako polako rade na novom materijalu, ali detalje još ne žele otkrivati.

Novosti pripremaju i miljenici zagrebačke publike, Kawasaki 3P. Bend je lani koncertom u Domu sportova proslavio 25 godina rada, nastupali su na Zagreb Beer Festu i Pozitivnom koncertu, a Brijačnica im je sljedeća velika stvar za koju ističu kako jedva čekaju nastup.

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena rock scene. U petak, 19. siječnja, u Boćarskom domu nastupit će Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne do početka festivala treba izdvojiti 75, a na sam dan cijena će im biti 90 kuna. Festivalske će do 19. siječnja stajati 120 kuna.

Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Dirty Old Shop, Rockmark i www.entrio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:11