DOM

VIDEO: POGLEDAJTE SCENE IZ JEDNOG OD NAJEKSPLICITNIJIH DOMAĆIH FILMOVA 'Egzistencijalna pitanja isprepliću se sa strašću i ljubavlju'

 
 Filmski kolektiv, Davor Bjelanovic

Novi uradak domaće kinematografije začinjen je i značajnom količinom ljubavi i erotike. Film "Dom" okupio je impresivnu filmsku ekipu te naznačio neki novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica - deložacije uslijed nemogućnosti plaćanja kredita.

- Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju te pokušavaju dati odgovor na pitanje - može li ljubav pobijediti deložaciju - izjavio je producent i scenarist filma Dario Pleić. Pored glavnih glumaca u filmu, Judite Franković i Mislava Čavajde, uloge su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović te Sara Moser.

Pleić je redatelj koji je između ostaloga režirao "Lozu" i "Mamuticu", a "Dom" mu je drugi dugometražni film nakon trilera "Nije sve u lovi". Tema filma je aktualna - zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija.

Pred njima je izbor - ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila ne razdvoji zauvijek.

Film se od petka prikazuje na Ženijalnom vikendu u Nezavisnoj mreži Kinoprikazivača, a od 14. ožujka kreće u redovnu kino distribuciju u Cinestar kina.

2_DOM_trailer 60sec_Web from Filmski Kolektiv on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:00