ZAJEDNIČKI KONCERT

VIDEO: ŠTO TO VEŽE GIBONNIJA I TEDIJA SPALATA? 'Gledao sam ga dok je još bio u kolijevci kad sam dolazio kod njegova oca na probe...'

 
Tedi Spalato i Gibonni
 Igor CC Kelčec, Dinko Bažulić /

Tedi Spalato Gibonnija poznaje doslovno iz kolijevke. Dvojica vrsnih glazbenika zajedno će nastupiti na Tedijevu gala koncertu "Sve ću preživit" Hrvatske lige protiv raka u nedjelju, 4. veljače u KD Vatroslav Lisinski.

- Kad sam imao 12 godina, moj talent prepoznao je Gibin otac Ljubo Stipišić Delmata kojem puno toga dugujem. Zahvaljujući njemu počeo sam raditi na mjuziklima, a s vremenom sam nastupio i u 'Splitskom akvarelu' te 'Maloj Floramy'. Zatim se 1986. dogodila suradnja s Meri Cetinić na pjesmi 'Konoba' i tako je sve krenulo - objašnjava Tedi i dodaje:

- Gibu sam gledao još u kolijevci kad sam imao 13 godina i dolazio kod njegova oca na probe. On je preuzeo sličan stil kao Ljubo, ali ga je učinio svojim. Kad čuješ njegovu 'Temperu', znaš odakle je i kome pripada!

Dvojica glazbenih velikana pjesmom će zagrebačkoj publici dočarati svoje prijateljstvo. Svaki vlastitim izričajem, zajedno će pomoći Hrvatskoj ligi protiv raka, koja organizira koncert povodom 51. obljetnice borbe Lige protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima.

Prikupljena sredstva namijenjena su Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tedi Spalato publiku diljem Hrvatske osvojio je ugodnim i prepoznatljivim glasom te skladbama koje u sebi uvijek nose notu mediteranskog zvuka. Tedi priprema i novi album "Najlipša na svitu", s kojeg će neke skladbe premijerno izvesti u Lisinskom. Gibonnija i zagrebačku publiku pak veže jedna posebna ljubav. Njegovi su koncerti uvijek rasprodani do posljednjeg mjesta, pa se isto očekuje i za ovaj Tedijev spektakl.

Spalato je za snimku svog prvog solističkog nastupa 2001. godine u Lisinskom osvojio Porina za najbolji album zabavne glazbe, tako da zagrebačka publika i ovaj put može računati na pravu glazbenu poslasticu.

Uz Gibonnija, humanitarnu priču upotpunit će i posebna gošća iznenađenja, dok će Orkestar Gorana Rukavine pojačan s deset gudača pružiti jedan potpuno novi doživljaj poznatih pjesama.

Ulaznice za gala koncert "Sve ću preživit" mogu se kupiti na blagajnama KD Vatroslav Lisinski i u sustavu www.ulaznice.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:00