GLAZBENO-HUMANITARNI SPEKTAKL

FOTO: 'U MOJOJ DUŠI UVIJEK SU BRIGA I SUOSJEĆANJE ZA OBOLJELE' Emotivni Tedi Spalato oduševio rasprodan Lisinski, evo tko je sve bio na koncertu

 
Tedi Spalato, Josipa Pavičić Berardini, Ksenija Vržina i Borna Kotromanić, Zorica Kondža, Gibonni
 Filip Popović

Gala koncert Tedija Spalata "Sve ću preživit" oduševio je do posljednjeg mjesta posjetiteljima ispunjenu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja.

Dvosatni koncert predvodio je domaćin Tedi Spalato, koji je prv put uživo izveo pjesme s novog albuma "Najlipša na svitu". Posebno emotivan trenutak bila je zajednička izvedba Tedija i glazbene dive Zorice Kondže "Zar je voljeti grijeh", a za dirljive stihove najljepših ljubavnih pjesama Zlatanu Stipišiću Gibonniju publika je poklonila ovacije. Tedija je pratio orkestar Gorana Rukavine pojačan gudačima.

- Dojmovi su puni prikrivenih suza, emocija, te velike radosti koju smo pokazali pred divnom zagrebačkom publikom, koja nam je pomogla i iznjedrila sinergiju. Jedan dio mojih emocija i duše ide upravo onima kojima je potrebna naša pomoć. U mojoj duši velika je radost i dok mogu, u meni će uvijek ostati briga i suosjećanje za oboljele. Zahvaljujem se mojim divnim gostima, kao i svima koji su pomogli u organizaciji ovoga koncerta - izjavio je Tedi Spalato.

Koncert "Sve ću preživit" održan je u organizaciji Hrvatske lige protiv raka povodom 51. obljetnice borbe Lige protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima, kojima je i namijenjen prihod od prodanih ulaznica.

Na samom početku večeri publici se obratio predsjednik Organizacijskog odbora koncerta i posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravlje i sport, doc.dr.sc. Tomislav Madžar. Njegov motivacijski govor i želje za ozdravljenjem splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari te glazbeniku Oliveru Dragojeviću, kao i svima oboljelima od raka, dirnuli su prisutne.

- Veliki gala koncert 'Sve ću preživit' iznjedrio je snažne emocije, poruke pozitive i nade da se u najgorim trenucima, uz potporu liječnika, obitelji i vjere u samoga sebe, može preživjeti i ono najteže - istaknuo je Madžar.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici poput ministra zdravstva Milana Kujundžića te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

- Od srca se zahvaljujem Tediju Spalatu, Zorici Kondži i Gibonniju na odazivu i sudjelovanju na ovom koncertu. Svi smo uistinu sretni zbog iznimno velikog broja gostiju i to nam daje dodatan poticaj te potvrđuje da je naša misija na dobrom i pravom putu - zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:53