TUNEL GRIČ

ADVENT ISPOD ZEMLJE Božićna scenografija i adventske pjesme

 
 Sandra Šimunović / CROPIX

Nedavno obnovljen tunel Grič adventskoj je publici predstavljen prošle godine, a postao je jedna od najfotografiranijih i najposjećenijih lokacija. Ove godine vraća se s novim dekoracijama i još bogatijim programom, koji je podijeljen na dva dijela.

Sandra Šimunović / CROPIX

Od 3. do 17. prosinca tunel će se pretvoriti u ulicu iz doba Charlesa Dickensa, čija će scenografija podsjetiti na vizure nekadašnjeg Gornjeg grada, a od 19. prosinca do 7. siječnja tunel će biti ispunjen predimenzioniranim dječjim igračkama pod motom "Koliko velike želje smiju biti za Božić?".

Sandra Šimunović / CROPIX

Uz zanimljivu i inovativnu scenografiju, tunelom će odzvanjati zvukovi zbora koji će pjevati adventske pjesme. Ulaz se ne naplaćuje, a u tunelu je ugodna temperatura od desetak stupnjeva pa se možete i zagrijati. Tunel je za posjetitelje otvoren od 9 do 22 sata.

Marićev prolaz

Bajkovito mjesto za najbolje fotografije

Prvi put se u adventska događanja uključuje Marićev prolaz, koji spaja Gajevu ulicu kod broja 5 i Prašku ulicu kod broja 6. Ondje će biti postavljena još jedna lijepa vizura za fotografiranje - isprepletene bijele grane ukrašene led lampicama tvorit će prekrasan tunel iz najljepših bajki.

Sandra Šimunović / CROPIX

Marićev prolaz je nekad bio prepun života jer su ondje bili frizerski saloni, butici, trgovine šeširima, brijačnice, a u novije je vrijeme bio zapušten i bez previše sadržaja.

No, novi život će mu biti udahnut upravo ovog Adventa, kada će biti pretvoren u prolaz do drugih vrhunskih blagdanskih atrakcija u samom centru grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:42