ZOOLOŠKI VRT

ADVENT U ZOO-U Razgledavanje u pratnji Djeda Božićnjaka

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Iako je ove godine ukinuto sedam lokacija, a među njima brojne koje nisu u samom centru, Zoološki vrt u Maksimiru ipak je dio adventskog programa. Trajat će od 3. prosinca do 7. siječnja, a fokusirat će se na radionice, edukacije, vođene obilaske i izložbe crteža životinja.

Iako su životinje življe tijekom toplih ljetnih dana, u zagrebačkom Zoološkom vrtu ima ih iz cijelog svijeta, a među njima i onih kojima je ovo doba godine ljeto ili one koje uopće nisu upoznale zimu.

- Za naše su životinje zato osigurane grijane nastambe, gmazovi se odmaraju u toploj Tropskoj kući, a lavovi se upute i u vanjsku nastambu kako bi uživali na svježem zraku i malo protegnuli noge. Kao da svi s velikom željom i veseljem očekuju početak Adventa u Zoološkom vrtu - otkrivaju iz najvećeg zoološkog vrta u Hrvatskoj.

Ovaj adventski program prvenstveno je namijenjen djeci i ljubiteljima životinja, a uključuje kontakt s bezopasnim životinjama i preparatima, kazališne predstave, glazbene izvedbe, likovne radionice, akrobacije na svili, druženje s devama, javna hranjenja deva i morskih lavova, šetnju s Djedom Mrazom. Od gastronomske ponude izdvaja se Kućica medenjaka i kućica na zebrinom trgu, odnosno na službenom ulazu u maksimirski perivoj, s hrenovkama u tijestu, kobasicama, čajem i kuhanim vinom.

ZOOLOŠKI VRT

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Radno vrijeme

Blagajna:

9 - 15 sati

Zoološki vrt:

9 - 16 sati

Ulaznice

Odrasli 30 kn, djeca 20 kn.

Odrasli ponedjeljkom 20 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:44