Šminku staru i koliko god nam dragu jednoga dana moramo baciti. Konzervansi u šminci koji je čuvaju od kvarenja (takozvana stabilnost preparata) s vremenom se razgrađuju i ne samo da više ne čuvaju našu dragocjenu šminku, već tko zna kakvi to novi čudni spojevi u njoj nastaju.
Ako nema konzervansa, nema ni zaštite od neželjenih stanovnika, odnosno gljivica i bakterija.
Neka šminka dulje traje jer, pojednostavljeno, oko njezine se stabilnosti bogatiji prozivođač više potrudi, a s druge strane prirodnu je šminku najpametnije što prije potrošiti. Svi preparati u kojima se nalaze neki “čudotvorni” vitamini, kolageni ili sada vrlo moderna hijaluronska kiselina, manje su postojani.
Prčkaju gljivice i bakterije
Farmaceutkinja Anita Bujanić, inače konzultantica za kozmetolo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....