PAMETNE GLAVICE

Djeca vlastitim tijelima pokazala policiji gdje je pobjegao pljačkaš

Grupa jako bistrih 12-godišnjaka pomogla uhvatiti lopova

Britanska policija objavila je snimku nevjerojatnog događaja za koji je zaslužna grupa vrlo bistre djece koji su policiji pomogli pronaći zločinca.

Dogodilo se to tijekom tradicionalnog uskršnjeg traženje jaja u selu Capel u južnoj Engleskoj, kad se grupa djece dosjetila genijalnog načina kako pokazati policijskom helikopteru gdje se skrivaju pljačkaši.

Kad su spazili helikopter koji traga za pljačkašima, grupa djece ne starije od 12 godina polijegali su na zemlju te svojim tijelima načinili oblik strijele kako bi pilotu signalizirali u kojem smjeru treba krenuti.

Toga dana djeca su se zabavljala u tradicionalnoj uskršnjoj potrazi za pisanicama, no na kraju su pronašli nešto puno važnije. Policija je dobila dojavu da je izvršena pljačka i krenula je u helikoptersku potjeru za sumnjivcima.

Pljačkaši su se dali u bijeg preko obližnje livade prema šumi, no tamo su naletjeli na grupu djece. Pljačkaši su se pokušali sakriti u visoko raslinje, no nisu računali na pametnu djecu koja su ubrzo shvatila što se događa, primijetili lopove kako bježe i policijski helikopter koji ih progoni. Kad su se pljačkaši sakrili u šumu, djeca su svojim tijelima pilotu pokazala u kojem smjeru treba krenuti i prema kako treba usmjeriti termokameru kako bi našli sumnjivce.

Dvojica pljačkaša starih 27 i 28 godina ubrzo su uhićeni i to zahvaljujući malim pametnim glavicama.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:12