VELIČINA JE BITNA

FOTO: Što krupniji muškarac, to bolji ljubavnik. Milić, Čurlić i Pervan oduševljeni. Lučin: Kamo sreće da je to točno

U jednogodišnjem istraživanju turski su znanstvenici na uzorku od 200 muškaraca uspoređivali vezu između tjelesne mase i izvedbe u krevetu
 Biljana Gaurina/CROPIX

Većina žena vjerojatno će se bez pogovora složiti s onom starom izrekom da je veličina važna, a jedno novo istraživanje donijelo je toj dosjetki i znanstvenu potvrdu. Naime, skupina turskih znanstvenika nedavno je dovršila jednogodišnje istraživanje o uzročnoj vezi između indeksa tjelesne mase kod muškaraca i kvalitete njihove izvedbe u krevetu, a zaključili su sljedeće: krupniji muškarci bolji su u krevetu.

Naime, prema istraživanju koje su objavili u uglednom britanskom časopisu Nature, “puniji” muškarci mogli su voditi ljubav u prosječnom trajanju od 7,3 minute, dok su vitkiji ispitanici “trajali” samo 108 sekundi. Dakle, na osnovi prikupljenih podataka znanstvenici tvrde da deblji muškarci imaju više razine ženskog spolnog hormona estradiola (iz grupe estrogena), koji djeluje na način da blokira muške spolne hormone i odgađa klimaks.

Mišljenja su podijeljena

No, iako Turci tvrde da veza postoji, kod muškaraca u Hrvatskoj mišljenja su još podijeljena o tome jesu li puniji muškarci ujedno i izdržljiviji ljubavnici.

Televizijski voditelji Goran Milić i Duško Ćurlić, šef HSS-a Josip Friščić te pjevač Vinko Coce smatraju da su rezultati ovog istraživanja dobra vijest za sve muškarce koji muku muče s viškom kilograma, dok su bivši ministar Šime Lučin, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić i komičar Željko Pervan još uvijek skeptični i ne vjeruju da postoji veza između te dvije stvari.

Bolje da ljulja nego da žulja

Televizijski i radijski voditelj Davor Dretar Drele, pak, smatra da uopće nije dovoljno “stručan” da bi mogao komentirati koliko se ljubavne vještine punijih muškaraca razlikuju od onih mršavijih i da li ta razlika uopće postoji jer, kako kaže Drele, nije nikad spavao s muškarcem. No, Drele ipak priznaje da ima nešto istine u još jednoj staroj narodnoj: “Bolje da ljulja nego da žulja”.

7,3 minute u prosjeku su ljubav vodili muškarci s prekomjernom težinom

108 sekundi uspjeli su u krevetu izdržati mršavci iz istog istraživanja

61,4 posto Hrvata prekomjerno je teško, po čemu smo deveti na svijetu





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:47