PONOSAN

FOTO: VELIKI USPJEH HUMANITARKE SLAVKA SOBINA I SURFMANIJE! Popularni glumac kao voditelj aukcije prikupio skoro 10.000 kuna za djecu iz Nazorove

 
 Promo

Surferi iz Surfmanije i Slavko Sobin prikupili su gotovo 10.000 kuna za klince iz Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj na humanitarnoj aukciji stand up paddle dasaka.

Mini aukcija održana je u sklopu sajma Nautike, organizator Surfmania donirao je tri SUP daske s početnim cijenama od oko tisuću kuna, no stvarne vrijednosti više su od 16.000! Prvi put u karijeri Slavko Sobin bio je glavni na pozornici, a nije morao glumiti, dok su surferi vjerojatno premijerno, osim pluća i mišića, pokazali kako imaju i velika srca.

Slavko Sobin izvrsno se snašao u ulozi voditelja aukcije. I sam veliki SUP entuzijast rado se uhvatio mikrofona i u manje od pola sata motivirao sudionike aukcije da se iskažu. Aukcija je počela od najjeftinije Aqua Marina daske za one koji tek razmišljaju o stand up paddlingu. Kad je prva daska otišla malome Roku za dvostruko višu cijenu od početne, postalo je jasno kako će nadmetanje biti uzbudljivo.

- Prvi put u životu vodio sam ovakvo nešto. Do sad sam aukcije vidio samo u filmovima, ali dao sam sve od sebe jer cilj je bio pomoći klincima iz Nazorove. A s obzirom da sam često na SUP-u, ponosan sam na sve svoje kolege surfere koji su pokazali svoja humana lica - istaknuo je skromni Slavko.

Teško je reći je li vlasnike novih SUP dasaka motivirao humanitarni aspekt aukcije ili kupnja nove SUP opreme, ali nadmetanje za dvije JP Australia daske za napredne surfere bilo je filmski napeto. Manja je na kraju otišla za 3500, a veća za 4500 kuna! Sav novac, kako je i najavljeno, ide izravno štićenicima Doma za djecu Zagreb u Nazorovoj 49, a neki od njih došli su ispratiti aukciju uživo.

- Drago nam je što smo ponovno u akciji s našim malim prijateljima. Sajam Nautike zgodno je mjesto na kojemu se susretne puno ljubitelja vodenih sportova. Potajno smo se nadali kako će se neki i odazvati na aukciju, ali sve nas je iznenadilo koliko su ozbiljni bili u odluci da doniraju novac Nazorovoj. Svaka im čast, vjerujem kako će biti zadovoljni SUP daskama, ali siguran sam da će svaka kuna otići tamo gdje je najpotrebnija - rekao je u ime Surfmanije jedan od organizatora Luka Kiseljak.

Ovo je tek prva humanitarna akcija Surfmanije u ovoj sezoni, a kako se surferi tek zagrijavaju za vjetar i valove, svi su se na kraju složili da nešto slično treba ponoviti prvom prigodom!

Svi koji su bili spriječeni sudjelovati u subotnjoj aukciji, a žele pomoći klincima iz Dječjih domova Zagreb ili jednostavno nabaviti novu SUP dasku, sve o donacijama mogu pronaći na web adresi Doma za djecu, a o SUP, windsurf i kajak opremi na www.surfmania.net.

Slavka Sobina možete gledati kao Žungula u hit TV seriji "Crno-bijeli svijet" ili uživo - 22. ožujka u CKT Zagreb, u kazališnoj predstavi "Političar", u kojoj igra sedam različitih uloga!

SONY DSC
Promo

SONY DSC
Promo

SONY DSC
Promo

SONY DSC
Promo

SONY DSC
Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:24