Origin prestaje sa prodajom fizičkih kopija igara

Origin prestaje sa prodajom fizičkih kopija igara

Origin, servis koji koristi izdavač Electronic Arts (kao i mnogi drugi) će prestati prodavati fizičke kopije igara, odnosno diskove, od 4. travnja. Za tjedan dana će Origin trgovina prijeći na digitalnu distribuciju sa downloadima za PC i Mac.

Iz Electronic Artsa stiže informacija da čak “99% korisnika” svoje igre preuzima putem digitalnih kopija, tako da ova promjena za ogromnu većinu neće značiti baš ništa. “Ako se slučajno nalazite u tih 1% koji žele fizičke kopije želimo vam dati na znanje da Origin više neće moći ispunjavati vaše zahtjeve počevši od 4. travnja.” – službena je izjava iz Origina. U prilog promjeni svakako ide i činjenica da je i Originu kao servisu jednostavnije trgovati isključivo sa digitalnim kopijama.

Baš zbog toga u svojoj izjavi nastavljaju sa “vraćanjem otuđenih korisnika” – “Još uvijek ćemo biti ovdje kada prijeđete sa vaših trenutnih igraćih navika, na nove digitalne downloade. Digitalno je jednostavno brže i komfornije, a fokus Origina kao servisa je upravo na tome da takvu uslugu pruža igračima, kao i najbolje moguće igraće iskustvo. Prelaskom na digitalnu distribuciju uvjereni smo da ćemo to i uspijeti.”

Vjerujemo da ova vijest neće pretjerano pogoditi ni hrvatske igrače s obzirom da i većina njih već korsiti digitalnu distribuciju, doduše većinom zbog raznih promocija i popusta vezanih za nju koje ne bismo dobili kupovinom fizičkih kopija. Lako je moguće da će uskoro igre na DVD-u otići putevima VHS-a i ostalih zastarjelih fizičkih medija, no čini se da je budućnost stigla, pa je bolje prilagoditi se što prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:12