Osnivači Criteriona napuštaju Burnout/Need for Speed studio

Pali gume

Suosnivači Criteriona Alex Ward i Diona Sperry su odlučili napustiti Burnout/Need for Speed studio, kako bi osnovali novu tvrtku. Svoju odluku su objavili na Twitteru “…izgleda da je sada službeno! Budućnost počinje ovdje…”

Čini se kako za njih dvoje budućnost donosi novi studio koji planiraju osnovati, a hoće li se i dalje baviti arkadnim utrkama po kojima je Criterion i bio poznat još uvijek se ne zna. EA (koji je kupio Criterion davne 2004.) je potvrdio da su “Alex Ward i Fiona Perry odlučili napusiti EA”, te kako su “zahvalni na mnogobrojnim doprinosima tokom godima, te im žele sreću u budućim podvizima”.

Što se tiče ekipe koja ostaje EA je imao ovo za reći: “Nevjerojatno kreativan i talentirani tim u Criterionu trenutno radi na novom projektu za next-gen konzole, što je u skladu s prioritetima EA da izda što više next-gen naslova. Matt Webster vodi razvoj nove igre, te će također voditi Criterion studio u budućnosti. Matt je dio Criteriona već godinama, te ima zanimljivu viziju za novu igru.”

Criterion je, podsjetimo, samostalno razvio nekoliko naslova u Need for Speed serijalu prije nego je 80% studija preseljeno u novi Ghost Games UK studio, te su pod tim imenom izdali posljednji NFS: Rivals. Službemo Criterion još uvijek postoji, no bez glavnih figura pitanje je koliko još dugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:00