NOVO RJEŠENJE

I VODICE U RATU S OKUPATORIMA PLAŽA 'Oduzeli smo puno ručnika. Nitko nikad nije došao po njih. Dat ćemo ih u humanitarne svrhe'

 Ivo Ravlić/CROPIX

Trend rezerviranja najboljih mjesta na plažama diljem jadranske obali ostavljanjem ručnika, koji je proteklih dana podignuo medijsku prašinu, nije prisutan od ovoga ljeta. Primjerice, taj problem na vodičkim plažama uočen je još prije nekoliko godina, te je reguliran odlukom o komunalnom redu.

Tako na postavljenom tablama na hrvatskom i engleskom jeziku stoji: 'Zabranjeno je ostavljanje osobnih stvari na plaži preko noći i rano ujutro, a u svrhu rezervacije sunčališnih mjesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnog redarstva'.

-To nije problem od jučer, a Gradska uprava konkretnim potezima odlučila je stati na kraj neprimjerenom ostavljanju ručnika. Trend rezerviranja mjesta bio je posebno izražen na plaži prigradskog naselja Srima, te smo tamo prije dvije godine postavili desetak tabli upozorenja – kazala je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev, napominjući kako će do idućeg ljeta table biti postavljene na plažama otoka Prvića, koje je također zahvatio ovaj kod gostiju sve 'popularniji' trend.

Inače, sukladno tablama upozorenja komunalni redari grada Vodica svakodnevno u ranim jutarnjim satima obilaze plaže i uklanjaju ručnike i druge kupališne potrepštine ostavljene preko noći, a po riječima vodičke gradonačelnice još nije zabilježen slučaj da je netko od vlasnika oduzetih stvari došao po njih u Službu Komunalnog redarstva grada Vodica. Stoga, u Gradskoj upravi razmišljaju o tome da ručnike i ostale stvari nakon ljeta daruju Caritasu ili nekim drugim humanitarnim organizacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40