DORA VLAJIĆ

LEKSIKON JEDNE MISICE 'Žene u politici? Svakako, pa i ja sam neovisna vijećnica!'

 
 Instagram

Dora Vlajić, osobna iskaznica

Godine: imam 22 godine

Grad: dolazim iz malog mjesta pokraj Splita, Žrnovnice

Zanimanje: studentica sam 3. godine studija Vanjske trgovine i međunarodnih putovanja

----------------------

Koliko te definira mjesto iz kojeg dolaziš?

- Duboko u sebi uvijek ću biti ona koja je odrasla u prirodi. Moje prirodno okruženje bilo bi definicija čvrste stijene, jer Žrnovnicu okružuju planina i brda, a njome protječe rijeka kao vrelo života, koje čak i u teškim uvjetima nastavlja svoju putanju.

Otvara li tebi atraktivan izgled više vrata u životu ili ti odmaže?

- Atraktivan izgled je samo stavka koja je bitna nekoliko trenutaka prvog dojma, sve ostalo je samopouzdanje i vibra koju odašiljamo iznutra prema van. Za sada mi on nije odmogao, ali rijetko igram na tu kartu.

Kako održavaš dobar izgled?

- Rekreativno se bavim najmanje tipičnim sportom za misice, crossfitom. Uz sve aktivnosti koje radim u slobodno vrijeme utezi mi pružaju neku drugačiju vrstu zadovoljstva. Obožavam hranu pa si često pripremam ukusne i zdrave obroke.

Instagram

Što bi učinila da pobijediš, čemu bi se posvetila?

- Da pobijedim voljela bih motivirati svojim primjerom druge cure koje nisu tipične, koje su osuđivane. Cure koje nemaju samopouzdanja, one koje trpe nasilje na poslu. Učila bi ih kako zavoljeti sebe, sa svim svojim manama i vrlinama, nedostacima, viškom kilograma, da se afirmiraju... Kako biti veće od svojih strahova, kako biti jake i samostalne.

Je li ‘mir u svijetu’ za tebe samo prazna fraza ili ima neki viši smisao?

- Mir u svijetu nije samo: ‘zaustavimo ratove’. Kada bi se ljudi mijenjali u svakodnevici kojom prolaze i ostavljaju svoj trag, drugačije odgajali djecu, vjerujem da bi zaživjela ova fraza. Nemojmo samo željeti promjene, budimo promjena koju želimo vidjeti.

Što misliš o ženama u hrvatskoj politici?

- Smatram da žene mogu i moraju donositi odluke. Žene su od pamtivijeka čuvarice kućnog praga, nije li to dovoljan pokazatelj koliko je bitno da imaju svoj glas i u politici? Ja sam inače neovisna vijećnica mjesnog odbora kojoj je izazov podići svijest o važnosti žena.

Bliži se datum održavanja izbora Miss Universe Hrvatske. Čega te najviše strah?

- Imam strah od visine, a planinarim. No najviše me strah hodati po pisti jer se inače ne bavim modelingom ni manekenstvom pa će mi ovo biti prvo slično iskustvo. Dat ću sve od sebe da to odradim toliko profesionalno da se i ne skuži da mi je prirodnije šetati u gojzericama, nego u štiklama (smijeh).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14