PRINCEZA SE NE PREDAJE

NAJTEŽA BITKA MALE HEROINE VITE MARIJE (7) Otišla s majkom na pregled u Beč, a zbog rijetke i teške bolesti završila na već 11. operaciji...

Zagreb, 110116.Hermanova.Na fotografiji: Vita Crnko djevojcica kojoj je netko ukrao torbu punu igracaka u autobusu Rijeka Zagreb i koja boluje od rijetke bolesti noge.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Sedmogodišnja djevojčica Vita Maria Crnko, koja je krajem prošlog tjedna otišla u Beč na pregled, nažalost, ponovno je završila na operaciji noge. Kako doznajemo od njezine mame, Morane Crnko, malena princeza uspješno se oporavlja nakon jedanaestog zahvata na istoj nozi. Vita Maria, kako smo već pisali, boluje od neurofibromatoze, zbog koje joj se često lomi krhka kost potkoljenice.

- Operacija je tehnički super izvedena, ali su nalazi krvi vrlo loši i postoji bojazan da je infekcija ušla u unutarnji fiksator, a onda postoji mogućnost najgorega, da se Viti amputira noga. Kost je u jako lošem stanju te će Vita morati piti antibiotik još šest tjedana. Ali, dobro je to što je Vita pozitivna, vesela i odlučna da izađe iz bolnice zdrava - javlja nam Vitina mama iz klinike u Beču. Vitina obitelj nada se da će im HZZO izaći u susret i sudjelovati u troškovima ove nepredviđene operacije u bečkoj klinici.

- Hvala Bogu, sutra idemo doma - kazala nam je jučer mama te objasnila kako će Vita, ako joj noga ne podlegne novim infekcijama, uskoro opet na operaciju prilikom koje će djevojčici skinuti aparat koji joj fiksira nogu. Liječnici će joj staviti gips, a potom joj aplicirati ortozu za hodanje.

U međuvremenu je Vita, čija izgubljena torba s igračkama još nije pronađena, dobila poklon od Müllera, koji je djevojčici poželio brzo ozdravljenje s novim igračkama. Javila se i naša čitateljica Ana Krolo, koja živi i radi u Beču, te djevojčici i njezinoj obitelji ponudila smještaj u Austriji. - Zahvalni smo svima na pomoći i podršci, otkad je naša priča objavljena, osjećamo da nismo sami - kaže mama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:09