JEZIVI INTERNET

NAJTEŽE PRIZNANJE PRETVORILO JOJ JE ŽIVOT U NOĆNU MORU ‘Ovo je užasan razlog zbog kojeg mi se muškarci upucavaju’

 iStock

Kolumnistica i blogerica Leah Campbell podijelila je s čitateljima prilično šokantno iskustvo koje joj se dogodilo nakon što je u srednjim dvadesetim godinama na svom blogu napisala da su joj liječnici otkrili kako vjerojatno nikad neće moći imati djece. Od žena je dobivala poruke podrške, a od muškaraca - ponude za seks.

Campbell je danas majka usvojene kćeri, živi sama, piše i zadovoljna je životom, no ponude nepoznatih muškaraca i dalje stižu. Neki joj nude samo seks, neki brak, a ona je i dalje šokirana kako je njezin problem neplodnosti privukao tolike muškarce. Ovo je njezina priča koju je objavila na portalu Your Tango.

'Neplodnost me učinila privlačnom'

‘Moje najbolnije priznanje u životu nekako me učinilo privlačnim hordama muškaraca. Nikad neću zaboraviti kad se to prvi put dogodilo. Nisam dugo pisala svoj blog, ali sam na njemu dijelila i neke intimne stvari. Bila sam u srednjim dvadesetim godinama, solo, kad sam se suočila s neplodnošću i vjerojatnošću da nikad neću moći ostati trudna. Potpuno slomljena podijelila sam tu informaciju s internetom.

U tom sam trenutku postala meta. Prvi mail stigao je s nepoznate adrese kao i mnogi drugi do tad. Razlika je bila u tome što su prethodne mailove uglavnom pisale žene koje su mi željele izraziti podršku i podijeliti svoje iskustvo, no ovaj je napisao muškarac. Ponudio mi je utjehu i razumijevanje te mi predložio brak. Odgajao je sam svoje dvoje djece, ali nije napisao što im se dogodilo s majkom. Objasnio mi je da ne želi više djece, ali da se nada pronaći mladu, atraktivnu ženu koja bi bila spremna odgajati njegovu djecu.

Priznao mi je da me našao guglajući pojam ‘same neplodne žene’ i da sam ja upravo ono što je tražio, da me neplodnost upravo čini poželjnom. Ponudio mi je platiti avionsku kartu da se nađem s njim i obećao da će podržati kakav god životni stil odaberem dok god preuzmem dužnosti oko odgoja djece.

Čitala sam mail u potpunom šoku i pitala se postoje li žene koje bi na ovo odgovorile pozitivno. Cijela situacija bila mi je zastrašujuća, i odvratna, i žalosna. Neplodnost mi je jako teško pala i nisam htjela imati ništa s muškarcima koji to smatraju ‘prikladnim’.

'Ponude nisu prestajale stizati'

Naravno, ignorirala sam ovaj mail, ali stigli su drugi. Tijekom sljedeća dva tjedna primila sam još tri slična, od različitih muškaraca, a tijekom sljedećih nekoliko godina još na stotine takvih mailova.

Nikad nisam odgovorila ni na jedan od tih mailova; neki muškarci su očito bili mentalno bolesni, a neki su se činili normalni. Ali ipak, ako ovako biraju žene s kojima će izlaziti, koliko normalni mogu biti?

Kad sam usvojila svoju kćer, mailovi su i dalje stizali. Tijekom godina su me već stvarno počeli ljutiti. Postojala je ta moja ‘osobina’ koju sam mrzila, a muškarci su na to gledali kao na ‘dar prirode’, kao da moja neplodnost postoji samo zbog njihovog zadovoljstva.

S druge strane, ja sam godinama brinula da će ta činjenica odbiti muškarca koji mi se svidi jer u muškarcu sam tražila spremnost da zasnuje veliku obitelj. I nekako mi je bilo žalosno kad bih morala nekom muškarcu uskratiti mogućnost da ima svoju, biološku djecu. Ne zato što imam nešto protiv usvajanja (svoju kćer neopisivo obožavam), nego zato što znam koliko sam suza prolila prije nego što sam se pomirila s činjenicom da ne mogu imati svoju djecu.

Zato muškarac koji me želi zato što sam neplodna, ne može biti dobar muškarac za mene. Internet je jezivo mjesto i muškarci koji vrebaju sa svojih strana monitora jeziviji su nego što misle. Muškarci, poslušajte moj savjet i nikad se ne upucavajte ženi zbog njezinog medicinskog stanja jer vas to nikamo neće odvesti. I iskreno, upucavati se ženi iz druge države zbog nečega što je objavila na internetu također ne otvara sva vrata.'

Tekstove Leah Campbell možete pratiti na njezinom blogu ili preko Facebooka .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:33