UVIJEK UZ POTREBITE

I U DOBA PANDEMIJE, IZ ZAKLADE 'HRVATSKA ZA DJECU' STIŽU DOBRE VIJESTI Isplaćeno više od 750 tisuća kuna potrebitima

 
 Arhiva Zaklade "Hrvatska za djecu"

Zaklada "Hrvatska za djecu" ovih je dana unatoč pandemiji, potresu, prilagodbi na učenje od kuće i odvojenosti od vršnjaka srednjoškolcima stipendistima izmamila veliki osmijeh na lice. Čak stotinu srednjoškolaca postali su dio velike Zakladine obitelji ispunivši sve propisane uvjete te im je omogućena isplata i druge rate stipendije u iznosu od 2.500,00 kuna. Uz to, Zaklada je svojom novčanom potporom razveselila i ukupno 135 obitelji diljem Hrvatske koje će primiti pomoć za zdravije, lakše i uspješnije odrastanje svoje djece.

arhiva Zaklade "Hrvatska za djecu"

Ukupan iznos godišnje stipendije od 5.000,00 kuna jako raduje mlade stipendiste, a njihovim roditeljima olakšava donošenje svakodnevnih odluka kako raspodijeliti svoje plaće na sve što je potrebno mladima danas. Time je isplaćeno ukupno 500.000,00 kuna u svrhu pomoći u ovoj školskoj godini hrvatskim srednjoškolcima te je tako omogućeno i plaćanje nekih računa za lakši nastavak školovanja, ali i neke sitne radosti koje će si moći ostvariti upravo zahvaljujući Zakladi "Hrvatska za djecu".

Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu", između ostaloga, odlučeno je i o dodjeli novčane potpore za fizičke osobe. Tako će 135 obitelji primiti pomoć, a Zaklada "Hrvatska za djecu" će iznos od 504.650,50 kuna uplatiti na račune roditelja diljem Hrvatske. Najviše je potpora odobreno za obitelji iz Vukovarsko-srijemske županije koja se pokazala kao prioritetna. Tako se Zaklada, u okviru svojih mogućnosti, zahvaljuje zlatnoj, ali osiromašenoj Slavoniji. Grad Zagreb, u kojem živi četvrtina stanovništva Hrvatske, na drugom je mjestu.

arhiva Zaklade "Hrvatska za djecu"

Zaklada "Hrvatska za djecu" kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu te razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih. U doba koronavirusa djelatnici Zaklade rade od kuće, no svakodnevno se sastaju na online platformama kako bi napravili sve da pomoć dođe do onih potrebitih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:54