NAJLJEPŠE ŽENE SVIJETA

One se tuku po klubovima, opijaju, kradu i slikaju gole

Prva misica kojoj je titula bila oduzeta je Marjorie Wallace, predstavnica SAD-a 1973. godine

ZAGREB - Skandali i afere u stopu prate slavne ljepotice, a pravi dokaz tome je ovogodišnji izbor za Miss svijeta koji se održava u subotu u Južnoafričkoj Republici. Čak četiri misice morale su odstupiti iz natjecanja jer su svojim ekscesima osramotile države koje predstavljaju, i to prije nego što su uopće stupile nogom na afričko tlo.

Sve puno problema

Rachel Christie, koja je trebala biti prva tamnoputa predstavnica u povijesti Engleske, tu čast je izgubila nakon što se potukla u noćnom klubu s Miss Manchestera Sarom Beverley Jones. Predstavnicama Rusije Sofiji Rudievoj i Njemačke Alessandri Alores oduzeta je lenta zbog golišavih, eksplicitnih fotografija objavljenih na internetu.

Država koja ima najviše problema sa svojim ljepoticama je Singapur koji je ove godine izmijenio čak tri misice. Prva pobjednica Law Ris, koju Singapurci od milja zovu nacionalnom sramotom, kradljivica je kreditnih kartica koja je otuđila 6000 dolara, ne govori engleski te boluje od bipolarnog poremećaja.

Njezina zamjena trebala je biti prva pratilja Claire Lee koja je odbila titulu iz veoma neobičnih razloga, izjavivši da ima ozljedu leđa i da ne može satima stajati na mjestu. Konačno, Miss Singapura postala je Carmelita Arlando. Ovogodišnji izbor nisu zaobišle ni tragedije, pa je predstavnica Američkih Djevičanskih Otoka Karnece DeCosta poginula u automobilskoj nesreći samo nekoliko sati nakon svečanog proglašenja.

Kontroverze oko izbora za Miss svijeta postojale su već od njegova osnutka 1951. godine u Velikoj Britaniji. U početku su organizatori opraštali propuste svojih misica. Tako su tri izabrane Miss svijeta šezdesetih godina uspjele zadržati krunu, unatoč tome što je otkriveno da je Norma Cappagli iz Argentine bila alkoholičarka, a da su se Britney Leslie iz Velike Britanije i Eva von Ruber iz Švedske slikale gole za tabloide.

Prva misica kojoj je oduzeta titula bila je predstavnica SAD-a Marjorie Wallace, koja je postala Miss svijeta 1973. godine, a u javnosti je osuđivana zbog učestalog druženja s velikim brojem poznatih muškaraca, poput nogometaša Georgea Besta, teniske zvijezde Jimmyja Connorsa i pjevača Toma Jonesa. Četiri godine poslije okrunjena je predstavnica Velike Britanije Helen Morgan, koja je sakrila od javnosti činjenicu da je samohrana majka, što je protivno pravilima izbora.

Postroženje pravila

Tijekom vremena organizatori su postrožili pravila, stoga je prva žrtva koja je izgubila krunu zbog golišavih fotografija u časopisu bila 1980. godine Gabriela Burn iz Njemačke. Veliko zanimanje medija izazvala je Miss Izraela 1998. godine koja je samo nekoliko dana nakon primitka krune otkrila da je bila silovana samo dva mjeseca prije svjetskog izbora.

Ove se godine možemo pohvaliti da smo među rijetkim zemljama uz čiju se misicu Ivanu Vasilj ne vežu nikakve afere. Ali, do izbora nas dijeli još jedan vrlo dug dan...

Neizgrađene ličnosti koje žele slavu i muža s lovom

Odgovor na pitanje zašto skandali i afere toliko prate misice i manekenke pokušala je dati i vlasnica modne agencije Suzy Sarah Josipović.

- Smatram da se skandali događaju svim profilima ljudi, bili oni odvjetnici, doktori ili estradnjaci, samo što ljudi najviše vole pričati upravo o lijepim ženama. Svakome se može dogoditi nešto ružno, ne treba osuđivati ljude. Jedna od naših najboljih manekenki, Aleksandra Grić, slovi kao skandalozna misica, ali ona je ujedno jedna od naših najprofesionalnijih cura koja sitnim ekcesima sebi podiže cijenu i popularnost - izjavila je Sarah te dodala da ako to može puno drastičnije raditi Kate Moss, zašto ne i Alex. - Mislim da su velikim aferama pretežno sklone neiskusne djevojke koje još nisu izgrađene ličnosti te kada preko noći postanu slavne, žele vječnu slavu, bogatstvo i supruga s dubokim džepom - rekla je Sarah.

Praxiten, kokain, oduzeta titula, izbor ispred zahoda i - ‘It’s OK!’

Skandali nisu zaobišli ni izbore za Miss Hrvatske, a među najpoznatijima je slučaj Lejle Šehović koja je postala Miss Hrvatske 1998. godine, da bi je pet dana poslije svrgnuli zbog nepravilnosti tijekom glasovanja te misicom proglasili Ivanu Petković. Budući da je organizatore i javnost uspjela uvjeriti kako njezina nacionalnost ne bi trebala imati veze s oduzimanjem titule, Lejla je na kraju ipak otputovala na svjetski izbor.

Na izbor došla tramvajem

Fani Čapalija je 1993. godine mogla postati i Miss svijeta da nije nespretno odgovorila na pitanje žirija o golotinji na pisti s lakonskim - It’s O. K. Ivanu Žnidarić 2004. godine izabrali su ispred zahoda zagrebačkog hotela Panorama, a u izboru je sudjelovalo samo osam natjecateljica.

Pobjednica Žnidarić je s Autobusnoga kolodvora došla tramvajem, a za nagradu nije dobila ništa. U veljači 2005. godine Aleksandri Grdić policija je u autu pronašla lijek Praxiten, koji je imala ilegalno, a u autu njezina dečka našli kokain.

Miss Praxiten

Od tad Aleks nosi i titulu Miss Praxiten. Dečko Ivane Ergić, Miss 2006. , uhićen je pred klubom Hacienda sa 4,3 grama kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:39