SPAS ZA PSE

PODRŠKA AZILU NA ŽARKOVICI STIŽE SA SVIH STRANA 'Dubrovniku treba azil, ne damo da se naše pse preseli u Split!'

 Foto: Facebook

Borbi dubrovačkih aktivista da spase svoj ilegalni azil na Žarkovici, odakle se po odluci veterinarske inspekcije psi trebaju prevoziti u 200 kilometara udaljeni Split, gdje će biti zbrinuti po cijeni do 2500 kuna po psu, digla je na noge ljubitelje životinja diljem Europe.

Potporu borbi za azil, koja je u Dubrovniku zapravo borba za konačnu izgradnju azila sa svim potrebnim dozvolama, stižu sa svih strana: u subotu će se u Splitu potpisivati peticija protiv zatvaranja azila i prikupljat će se pomoć za pse na Žarkovici, a isto je već održano na Braču.

Peticiju "Save Our Shelter" do sada je potpisalo gotovo 14 tisuća ljudi: kako iz svih zemalja Balkana, tako i iz Švedske, Kanade... Dubrovački aktivisti tom peticijom zahtijevaju da grad konačno izgradi sklonište i kažu: nećemo dozvoliti da se naših 350 pasa pošalje u azil kapaciteta 30 pasa, gdje im je sudbina neizvjesna.

- Borit ćemo se za živote svojih pasa, ako treba, i našim životima - poručuju ljubitelji životinja iz Dubrovnika, koji su ovih dana na Žarkovicu donosili hranu, deke za pse i kućice, koje su sami izradili, a organizirali su i 24-satno dežurstvo, kako se ne bi dogodilo da im azil iz Splita uzme ijednog psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 09:14