JAMES MORRISON

POTRESNA ISPOVIJEST SLAVNOG PJEVAČA Poharao top liste pa se naglopovukao: 'Ovo su moji demoni zbog kojih me nije bilo 4 godine'

Slavni pjevač James Morrison prije četiri godine bio je na tronu svih glazbenih ljestvica, a njegovi koncerti bili su mahom rasprodani. No onda je naprasno nestao. Njegov milozvučni glas je utihnuo, a on se povukao u četiri zida svog stana koji je kupio prodajom albuma, dok su njegovi obožavatelji s nestrpljenjem iščekivali novi singl.

Oko sebe je 'podigao zid' i sakrivao se od vanjskog svijeta sve do sada kada je napokon izašao iz tog samonametnutog izgnanstva i objavio toliko čekani novi album Higher Than Here.

Tek sada, kazao je, može govoriti o demonima s kojima se borio. U tri godine umrli su mu otac, brat (43) i nećak (21) i zbog toga se nerado htio vratiti u javnost, kazao je u intervjuu za The Mail on Sunday.

Iako ga je ljubav prema kćeri Elsie spašavala, vijest da možda neće nikad imati više djece ga je slomila.

Unatoč svemu, 32-godišnjak danas tvrdi kako je sretniji nego ikad i kako planira iduće godine europsku turneju.

No, njegov povratak glazbi nije bio lagan. Pisao je pjesme, ali s njima je bio nezadovoljan: - Osjećao sam se kao gov** i moje pjesme su zvučale kao sra*** - priznao je.

Očeva smrt

- Nakon što mi je otac preminuo od srčanog udara 2010. godine borio sam se s mišlju da sam mu trebao više pomoći, jer je puno pio. Rekao sam mu da će umrijeti ako ne riješi taj problem. Dan kad je umro ja sam bio na turneji. Ostavio sam mobitel u studiju noć prije i kad sam ga pokupio, bio je pun propuštenih poziva od mog tate. Bez poruka, samo pozivi. Plakao sam čitav taj dan. To je bilo brutalno. Nikad neću saznati što mi je htio reći.

Morrison nije htio puno komentirati smrt brata i nećaka.

- Mogu samo reći da je to u obitelji, jedna od onih stvari koja kreće iz obitelji.

Morrison sa tada povukao s glazbene scene, provodio je vrijeme s obitelji i punio baterije. I upalilo mu je. Očinstvo mu je donijelo, kaže, ogromnu radost.

- Glazba je moja strast, no ništa se ne može usporediti s djecom - kazao je Morrison. No, ubrzo je otkrio kako je njegova djevojka Gill dok je bila trudna s Elsie saznala da ima problema s bubrezima i da je moguće da više neće moći zatrudnjeti.

- Umjetna oplodnja nije opcija. Pročitao sam strašne stvari o tome. No, ako nije suđeno, neka tako bude. Sretan sam jer imamo Elsie - kazao je.

Demoni

Jedna pjesma na njegovom novom albumu zove sa 'Demons', a odnosi se na Morrisonova oca koji je stalno govorio da ga njegovi demoni tjeraju da pije.

Morrisonovi demoni bili su manjak samopouzdanja.

- Nadvladao sam ih pišući pjesme, no nije bilo lako.

Kada se 2006. pojavio s pjesmom 'You Give Me Something' prozvan je novim Otisom Reddingom ili Bobom Dylanom. Dvije godine kasnije objavio je Broken Strings, duet s Nelly Furtado, koji je dospio visoko na ljestvice, no kaže kako mu je trebalo dugo da prihvati da je uspješan.

- Bio sam jako oprezan s novcem, bilo me strah da će nestati kako je i došao. No, otkako mi je otac umro, gledam stvari drugačije. Do danas sam kupio šest kuća. Dvije mojoj mami, dvije mom bratu i jednu sestri. Osjećam se kao agent za nekretnine - smije se Morrison.

Oko Nove godine, prije nego li započne s turnejom, Morrison planira odmor na Karibima.

Što se tiče novogodišnje odluke, tu je jedna loša navika koje se pokušava ostaviti već godinama.

- Pušenje - priznaje sramežljivo.

- Rod Stewart me upozorio da će mi pušenje uništiti glas ako ne prestanem. 2016. bi mogla biti ta godina. Definitivno. Možda. Vrijeme je za cigaretu... - zaključio je na kraju intervjua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:27