PLAVO I ČISTO

OBJAVLJEN POPIS DESET MJESTA S NAJČIŠĆIM MOREM NA SVIJETU Od Bahama do Japana, svoje mjesto na listi našla je i Hrvatska

 Zvonimir Barišin / EPH

Jadransko more redovito se nalazi visoko na ljestvicama koje određuju čistoću mora. Štoviše, rezultati ispitivanja kakvoće mora koja se provode iz godine u godinu pokazuju kako imamo jedno od najčistijih mora u Europi.

Nije tajna kako je prekrasna obala jedan od naših najvećih aduta, prepoznali su to i na portalu za putovanja Thrillist, koji je Hvar uvrstio među top 10 destinacija koje biste trebali posjetiti ako se želite kupati na najčišćim plažama s najbistrijim morem.

Evo što su napisali:

'Od svih ostalih prvoklasnih plaža koje se prostiru duž dalmatinske obale, plaže koje ima Hvar klasa su za sebe. More ima bistrinu koju biste očekivali od bazena u hotelu, samo bez bogatih ljudi koji plutaju naokolo ili pišaju (vjerojatno). Usto, Hvar ima 2.700 sunčanih sati kroz godinu, više nego ijedan drugi hrvatski otok, zato nije čudno vidjeti sjene brodica koje plove kroz zelenu morsku pjenu.'

Uz Hrvatsku, u top deset destinacija s najčišćom vodom našli su se Fužinska jezera u Italiji, Rio da Prata u Brazilu, dolina Jiuzhaigou u Kini, skup otoka Exuma na Bahamima, mjesto Zamami u Japanu, Koh Lanta na Tajlandu, otok Lefkada u Grčkoj, jezero Morsko oko u Poljskoj i jezero Blue Nelson ili Rotomairewhenua na Novom Zelandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 14:55