'FLYING THE NEST'

VIDEO: 'OVO NAM JE NAJTEŽI DAN DOSAD...' Mladi Australci posjetili Zagreb i jedva preživjeli šetnju gradom: 'Pa kud smo došli baš na taj dan...'

 Print screen / Youtube
 

Stephen i Jess su australski bračni par koji vodi svoj video blog 'Flying The Nest' u kojem obilaze razne svjetske destinacije i opisuju svoje doživljaje. Na putu između Ljubljane i Budimpešte odlučili su posjetiti i Zagreb te su svoje iskustvo opisali u videu pod nazivom 'Najteži dan dosad'.

No, ne radi se o tome da im se hrvatska metropola nije svidjela, već o tome da su je posjetili baš na najhladniji dan ove zime, što je njima, naviklima na toplu Australiju, naročito teško palo.

Odsjeli su u hotelu Dubrovnik na Trgu bana Jelačića te se prvo čudili kako je to moguće da je hotel takvog imena u Zagrebu, a ne u Dubrovniku.

Svidio im se uži centar grada, male uličice, Tkalčićeva i posebno Gornji grad, no ne i uspinjača koju su usporedili s astronomskim satom u Pragu za koji su rekli da im je jedno od najvećih razočaranja.

Na Gornjem gradu ih je šokirao hitac Gričkog topa, iako su ga očekivali, a nakon kratke šetnje brže bolje su pobjegli na toplo u kafić i zagrijali se kavom.

Priznali su da su Zagreb posjetili slučajno, a osim atrakcija koje su spomenuli u videu, svojim su pratiteljima savjetovali da u Zagrebu posjete i Medvednicu, Botanički vrt i Mirogoj.

Osim videa na Youtubeu, na Instagramu nisu objavili nijednu fotku Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:17