NOVI VAL MIGRANATA?

‘ZAGREB JE SAVRŠENO MJESTO ZA POČETAK NOVOG ŽIVOTA U EUROPI’ Ugledni portal za putovanja predlaže Amerikancima mjesta za bijeg

 Marko Todorov / CROPIX

Portal za putovanja European Best Destinations, koji je Zadar proglasio najboljom europskom destinacijom u 2016. godini, objavio je nove preporuke za putovanja zabavnog naslova ‘Najbolje europske destinacije za život ako želite napustiti SAD’.

Naime, izbor novog američkog predsjednika izmamio je suze na lica mnogih Amerikanaca i mnogi se kunu da sele iz zemlje. Da je bilo nekih doista ozbiljnih razmišljanja već nakon objave prvih neslužbenih rezultata, dokazuje činjenica da se zbog iznenadne navale posjetitelja srušila službena stranica kanadske vlade za imigrante.

Taj je podatak iskoristio portal European Best Destinations te je odlučio Amerikancima ponuditi, po njihovom mišljenju, najbolja mjesta za život u Europi.

Od 14 mjesta, koliko ih preporučuju, dva su iz naše regije - Zagreb i Kotor u Crnoj Gori.

O Zagrebu su napisali: ‘Smješten u Hrvatskoj, jednoj od najljepših europskih zemalja, Zagreb je savršeno mjesto za početak novog života u Europi. Ovdje sve imate: prekrasne muzeje, šarmatan centar i tradicionalne, lijepe parkove koji se nalaze među najljepšima u Europi. Da stvar bude bolja, nalazite se samo nekoliko sati vožnje od najljepših europskih plaža, a zimi možete čak i skijati na brdima iznad Zagreba. Za Božić mjesto postaje bajkovito i oduševljava i stare i mlade. Želite li promjenu u životu, istražite glavni grad Hrvatske i ostavite prtljagu u jednom od najljepših gradova Europe.’

Kotor su također opisali kao prekrasan s ‘kulturnim i prirodnim bogatstvima’. Crnu Goru opisuju kao ‘nevjerojatnu zemlju, savršenu za ljubitelje autentičnosti i očuvane prirode, ali ulagače koji traže povoljne nekretnine’.

Osim Zagreba i Kotora, na popisu gradova idealnih za buduće američke imigrante nalaze se Porto (Portugal), Beč (Austrija), Amsterdam (Nizozemska), Milano (Italija), Bordeaux (Francuska), Madeira (Portugal), Basel (Švicarska), San Sebastian (Španjolska), Brussels (Belgija), Nantes (Francuska), Pariz (Francuska) i Monte Isola (Italija).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:49