ROMANTIČNO MJESTO

RAJ ZA HEDONISTE U CENTRU OSIJEKA Blago vinske kapljice istoka Hrvatske upoznajte u Vinskoj mušici

 
 Vinska mušica

U samom središtu Osijeka krije se raj za vinske hedoniste, viski bar čije se ime lako pamti - Vinska mušica.

Mušica je prije nešto više od dvije godine otvorila vrata svim ljubiteljima dobre vinske kapljice, a ideja je godinama sazrijevala u mislima bivše novinarke Ivane Draganić. Kad se ljubav prema vinima pretoči u posao, rezultat je romantično mjesto s ponudom najboljih vina Slavonije, Baranje i Srijema upotpunjeno finim kapljicama i s ostalih, pomno biranih hrvatskim vinograda koje svakom posjetitelju pruža nezaboravan doživljaj.

Vinska mušica

Interijer Vinske mušice ima poseban šarm jer je mnogo toga unikatno izrađeno, s puno ljubavi i topline. Posebna rasvjeta, vinske butelje koje vise sa stropa te toplina starog slavonskog drveta u mnogim detaljima Vinskoj mušici daju ugođaj dnevnog boravka.

Kultura pijenja vina na istoku Hrvatske nadaleko je poznata i nema turista koji posjeti ovu regiju, a da ne odvoji vrijeme za posjet vinogradima i vinskim podrumima. Upravo je stoga Vinska mušica otvorila svoja vrata, kako bi na jednom mjestu u samom središtu grada ponudila sve ono što nude brojni baranjski, erdutski, iločki, đakovački i podrumi Zlatne doline. Ovdje možete upoznati male obiteljske vinarije, čuti njihove vinske priče i naučiti ponešto o proizvodnji, kušanju te sortama vina.

Vinska mušica

- Zbog toga sam sretna kad ovdje, kod sebe, vidim neke nove ljude koji žele nešto naučiti. Zbog toga često organiziram večeri na kojima se predstavljaju sami vinari, pričaju svoje priče. Kakve su karakteristike vina, to svatko može pronaći u knjigama i to je dosadno. No čuti nešto o životu samog vinara, kako je nastalo vino, a poslije ga i probati, to je potpuno novo iskustvo - govori o svim posebnostima koje gostima pruža boravak u Vinskoj mušici njena vlasnica Ivana Draganić.

Vinska mušica

Vinsku mušicu nazivaju i svojevrsnim vinskim izlogom istoka Hrvatske te enološkim info pultom za sve domaće i strane turiste jer će vas, nakon kušanja vina i izbora najboljeg prema vašem ukusu, osoblje Vinske mušice uputiti u željeni kraj, vinogorje ili vinariju.

A vinarija i dobrih vina gotovo da nema nigdje kao na istoku Hrvatske. Ova regija bilježi najveću proizvodnju vina u državi, a poznata je po bijelim vinima - graševini, chardonnayju, tramincu, rizlingu i sauvignon blancu. Od crnih vina, čija proizvodnja nije zanemariva, uzgajaju se frankovka, crni pinot, cabernet sauvignon i merlot. Od svih nabrojenih kraljica je graševina, najvažnija i najraširenija sorta, koja se može svrstati među najbolje u svijetu.

Vinska mušica

I upravo zato brojni ljubitelji gastro delicija i dobre kapljice vole doći u Slavoniju i Baranju. Hedonizam živi sve svoje boje, bilo da ih želite upoznati boravkom u prirodi, šetajući vinogradima ili sumirajući dojmove u središtu Slavonije, u Osijeku, u Vinskoj Mušici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:00