NASTAVAK TRADICIJE

Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u ACI marini Vodice

 Privatna arhiva
Predvodnik zelene tranzicije nautičkog sektora i najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., kontinuirano vodi računa o zaštiti okoliša i očuvanju mora i podmorja

Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica na nastavak tradicije očuvanja okoliša, pa su tako u ovoj ekološkoj akciji sudjelovali djelatnici ACI marine Vodice, članovi ronilačkog kluba Šibenik, djelatnici MUP-a Šibensko-kninske županije, Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice te umirovljeni pripadnici JVP-a, MUP-a i HV-a. Akcijom koja je uključivala uklanjanje otpada s morskog dna, jedna od frekventnijih hrvatskih marina rasterećena je za čak 400 kg otpada, čime je poduzet još jedan veliki korak u očuvanju čistoće mora i priobalja za nadolazeće generacije.

Predvodnik zelene tranzicije nautičkog sektora i najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., kontinuirano vodi računa o zaštiti okoliša i očuvanju mora i podmorja, što potvrđuje organiziranjem brojnih ekoloških akcija. Nova akcija čišćenja podmorja u ACI marini Vodice još je jedan pokazatelj brige o pomorskom nasljeđu, ali i primjer intenzivne zelene energetske tranzicije poslovanja kompanije.

- Redovite akcije čišćenja mora i podmorja u ACI marinama diljem Jadrana, koje ACI provodi u suradnji s članovima lokalnih ronilačkih i sportskih udruga te brojnih drugih članova zajednice zalog su budućnosti u kojoj ćemo minimizirati naš utjecaj na okoliš. Važno je naglasiti da je organizacija ovakvih akcija čišćenja od ključne važnosti u turistički frekventnim područjima poput Vodica. Kroz takve inicijative ne samo da promoviramo očuvanje okoliša, već i podižemo svijest lokalnog stanovništva i naših gostiju koji iz godine u godinu dolaze u sve većem broju. Stoga smo posebno sretni što je ova akcija postigla takav uspjeh, ističući važnost naše zajedničke predanosti u zaštiti mora i pomorskog nasljeđa - istaknuo je Jakov Jadrešin, regionalni direktor za ACI marine Vodice, Jezera, Skradin, Žut i Piškera.

Kontinuiranim unaprjeđenjem turističke ponude, Vodice su postale vodeće turističko središte na šibenskoj rivijeri koje svake godine bilježi rastući broj dolazaka. ACI marina Vodice, kao nezaobilazna točka na karti nautičara, svojom atraktivnom središnjom lokacijom privlači ljubitelje aktivnog odmora i zabave, što dodatno naglašava važnost očuvanja čistoće mora i priobalja.

Nakon što je u sklopu obilježavanja 40. obljetnice ACI u protekloj godini uspješno realizirao tri velike akcije čišćenja u ACI marinama Palmižana, Šimuni i Supetarska Draga, ekološka akcija provedena u Vodicama tek je prva u nizu koju će kompanija, za zalog bolje i održivije budućnosti provesti tijekom ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:25