VIŠNJA I BORKO

TRKAĆI SVATOVI Kako smo se vjenčali u tenisicama na vinskom polumaratonu u Istri

 Danijel Bartolic / HANZA MEDIA
Riječki par nije htio tradicionalno vjenčanje. Htjeli su nositi tenisice, kratke hlače i sportski grudnjak

Strastveni sportaši i ljubitelji prirode, Riječani Višnja Ćoso Zugan i Borko Zugan, vjenčali su se u nedjelju tijekom utrke polumaratona.

Brojeći posljednje kilometre utrke Istrian Wine Run mladenci su s pratnjom od četrdesetak trkača, njihovih prijatelja, skrenuli u umašku gradsku vijećnicu gdje ih je dočekalo još pedesetak uzvanika. I vjenčali se.

S obzirom na to da su htjeli vjenčanje koje će biti opušteno za njih i njihove goste, njihovo je upravo takvo i bilo - opušteno i netradicionalno.

- Iako shvaćamo važnost javnog zavjeta, tradicionalno vjenčanje nas nikad nije privlačilo. Budući da se najbolje osjećamo u tenisicama i sportskim grudnjacima, odlučili smo se za vjenčanje na utrci. Na Istrian Wine Runu je utrkivanje u drugom planu, prioritet je zabava, pa je ta utrka bila logičan izbor. Brzinu smo pritom morali prilagoditi što većem broju prijatelja, pa je ovo bio naš najsporiji i najsretniji polumaraton - ispričao je mladoženja Borko i nastavio slaviti okružen trkačima iz svih krajeva svijeta.

Ideja

Atmosfera je na nedjeljnoj utrci zaista bila vesela. Svi su trkači bili oduševljeni idejom mladenaca.

Pitamo Višnju da li je bilo teško organizirati takvu svadbu?

- Ma nimalo. Sve je bilo vrlo jednostavno. Ne znam ni sama otkud nam ideja, ali kasnije sam čula da su vani parovi organizirali slične svadbe i vjenčanja.

Mi smo oboje sportaši rekreativci, pa je ideja došla spontano. A i svi prijatelji i obitelj su nas podržali i nitko se nije bunio. Četrdesetak prijatelja je s nama startalo u Brtonigli, još toliko, možda 50, nas je čekalo u Umagu. Nakon vijećnice smo se svi zajedno, s muzikom, prošetali do cilja gdje su nas čekali torta i ples. Kasnije smo u ograđenom dijelu u Stella Marisu mi svi slavili do 18 sati kad smo Borko i ja s obiteljima otišli, a naša ekipa još ostala slaviti. Sve je počelo u devet sati ujutro, u 10 smo krenuli, oko 14 sati smo stigli na cilj i onda još četiri sata feštali - priča nam detalje novopečena supruga Višnja. Njoj je prijateljica sašila haljinu, druga prijateljica veo, a sportske tenisice je imala doma. Tenisice je na nogama imao i mladoženja, ali je gore nosio prigodnu košulju s leptir mašnom i kratke hlače s tregerima da i on na vlastitom vjenčanju bude nešto elegantniji nego na ostalim utrkama koje je friški bračni par do sada istrčao.

Umag,  040916. 
Utrka Istrian Wine run odrzana je danas na podrucju Umaga i okolice u disciplinama maraton, polumaraton i stafeta. Inace je poznata kao jedna od najzabavnijih utrka jer se odrzava uz vino i maskirane sudionike, a ove godine se cak i jedan par natjecatelja odlucio vjencati za vrijeme trajanja utrke.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / HANZA MEDIA

I inače vole planinariti, trčati maratone, trekinge po šumi...

A treći i dosad najveći Istrian Wine Run, koji je okupio više od 1200 natjecatelja, ostat će zapamćen upravo po tom jedinstvenom svadbenom slavlju arhitekta i farmaceutkinje. Uz živu glazbu i bogat animacijski program te velike količine dobre kapljice i lokalnih specijaliteta, hedonistički maraton, u kojemu natjecatelji obilaze najpoznatije vinske podrume sjeverozapadne Istre, opravdao je epitet najveselije utrke u trkačkom kalendaru. Među brojnim natjecateljima koji su kilometre skupljali kroz idilične istarske vinograde bili su i frontmen Hladnog piva Mile Kekin te Ana Radišić, voditeljica CMC televizije.

Istarska utrka

Za bogatu glavnu nagradu, količinu vina u protuvrijednosti vlastite težine borili su se maratonci, a pobjedu je u muškoj kategoriji odnio Robert Radojković, dok je među ženama najbrža bila Barbara Belušić. Uz maraton, trkači su se natjecali i u polumaratonu te štafeti u kojoj je pitanje prestiža bilo što kreativnije se maskirati.

Inače, idejni začetnik projekta je Ivica Matošević, poznati vinar koji je odlučio pokrenuti utrku nakon što je istrčao legendarni francuski Marathon du Médoc na kojemu svake godine nastupi 10 tisuća natjecatelja.

Na atraktivnoj trasi koja spaja živopisni Momjan, Brtoniglu, Buje i Umag, trkači mogu kušati različita vina čak 16 renomiranih istarskih vinara poput Kozlovića, Kabole, Prelca, Sinkovića, Frankovića, Celege, Gambaletta, Veralde, Cattunara, Ravalica, Novacce, Capo, Coronice, Fiore, Vorića i Cuja pa nije neobično što se ovaj maraton prometnuo u jedan od najveselijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:57