INTERAKTIVNA IGRICA

30 godina Pacmana: Je li ovo najbolji Google logo ikad?

Google je još jednom uspio nadmašiti samoga sebe! Internetska tražilica, poznata po osebujnim promjenama svog loga kojima odaje počast specijalnim godišnjicama (godine rođenja velikih povijesnih ličnosti, događaji koji su obilježili čovječanstvo i sl.), po prvi put je tvrtkin logo implementirao u interaktivnu igricu.

No ne bilo kakvu. Ta čast pripala je legendarnom Pacmanu čime Google proslavlja 30 obljetnicu postojanja megapopularne video-igrice.

Igrica je poput originala od prije 3 desetljeća. Grafika, zvukovi, duhovi, pa do bugova koji su opterećivali prvu verziju iz 80-ih godina prošlog stoljeća, sve to sadrži i ova, verzija za 21. stoljeće.

Kako bi doživljaj igranja bio što autentičniji, kompanija se svojski potrudila i promijenila svoj gumb 'I'm Feling Lucky' s novim, na kojemu piše 'Insert Coin'.

Ovim današnjim potezom, u petak 21. svibnja 2010. godine, Google je zasigurno pridonio padu svjetske kolektivne produktivnosti, jer, sigurni smo, svi koji su na današnji dan posjetili Google barem su jednom došli u napast da zaigraju dobrog starog Pacmana. Ako još niste, požurite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:13