SVIJET NIJE DOVOLJAN

Google priprema vlastiti netbook za 2010.?

 Wired
Operativni sistem bit će Chrome, a kako Google nema kapacitete za izradu laptopa, taj će zadatak pripasti nekom od divova poput Acera, HP-a, Toshibe...

Nakon što je i više nego uspješno zavladao svijetom interneta te internet aplikacija, a potom i operativnim sustavima za mobitele, Google se počeo probijati i u svijet hardwarea.

Naime, na internetu su se pojavile glasine kako će Google, nakon lansiranja na tržište vlastitog mobitela Nexusa One, slijedeće godine svojim vjernim korisnicima predstaviti i netbook, to jest mini laptop.

Googleov netbook, koji će se na policama trgovina naći već krajem 2010. godine, bit će baziran na konceptu ultralakog prijenosnog računala sa štedljivim procesorom i zaslonom nešto većim od klasičnih netbookova.

Operativni sistem na kojem će raditi bit će, naravno, Chrome, a kako Google nema kapacitete za izradu računala vjeruje se kako će jedna od velikih računalnih kompanija, poput Acera, HP-a, Toshibe i brojnih drugih, preuzeti taj zadatak.

Točnih specifikacija o najnovijem borcu na tržištu netbookova još uvijek nema pošto je i ovo zapravo glasina, no i lansiranje Googleova mobitela je također bila glasina pa je Nexus One iz temelja uzdrmao tehnološki svijet.

Mobitel s višedodirnim (multi-touch) ekranom prema najavama trebao bi biti iznimno brz te kvalitetno izrađen što ga stavlja uz sam bok renomiranom Appleovom iPhoneu.

Prednost na strani Googleova mobitela je i činjenica da će odmah biti otključan za sve mobilne mreže te cijena od 200-tinjak dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:28