'UZMITE LIZALICU'

Pogledajte trenutačno najpopularniju Facebook aplikaciju koja će vam utjerati strah u kosti

Do sada ju je 'lajkalo' 10,334,573 Facebook korisnika, a sve što trebate napraviti jest - uzeti lizalicu. Što se kasnije događa saznajte sami...

Roditelji su vam još dok ste bili djeca govorili kako ne smijete razovarati sa strancima, no danas je malo od tog upozorenja ostalo.

Otvorili ste Facebook profil, svakodnevnog chatate s nepoznatim osobama, ostavljate svoje podatke po svuda. Niti ne trepnete okom kada vam neka nova stranica pita za vrlo osobne informacije. I ne bojite se.

No, zaboravljate da i dalje živite u svijetu gdje ne bi trebali pričati s nepoznatim ljudima. Posljednji najbolji dokaz toga je najnovija Facebook aplikacija koja je srušila sve rekorde popularnosti na ovoj društvenoj mreži, ali i zaradila titulu 'najstražnije'.

Autor aplikacije ' Take This Lollipop ' je Jason Zada, američki redatelj specijaliziran za reklame i spotove, a posljednje virtualno djelo postalo je pravi hit na najpopularnijoj svjetskoj društvenoj mreži.

Do sada ju je 'lajkalo' 10,334,573 Facebook korisnika, a među njima sigurno ima i vaših prijatelja. Kada posjetite službenu stranicu aplikacije dočekat će vas plava lizalica sa žiletom u sebi. Sve što morate napraviti jest 'uzeti je'...

Što ćete dobiti zauzvrat? Vlastiti horor film. Nakon što uđete kroz jezivi hodnik vidjet ćete muškarca koji sjedi za stolom. Glumac Bill Oberst utjelovljuje psihopata koji perko interneta traži novu žrtvu. Gledate ga kako proučava vaš profil na Facebooku, pretražuje vaše prijatelje i fotografije te vas na koncu našao na karti i krenuo prema vama.

Na koncu aplikacija uzima ime jednog vašeg Facebook prijatelja i stavlja poruku 'On je sljedeći'.

- Cilj mi je bio preplašiti ljude. U ovom hororu nema krvi, mučnih prizora i sličnog. Ali postoji muškarac kojem ne želite dati svoje osobne podatke, a upravo ste to učinili. Za mene ne postoji ništa strašnije od toga... - ispričao je Zada u intervjuu za Mashable .

Ističe da je aplikacija počela kao socijalni eksperiment te da su korisnici učinili sve ostalo - nagovorili druge da je isprobaju.

Aplikacija 'Take This Lollipop' još je jednom podsjetila na stalne rasprave o privatnosti korisnika na internetu, a pogotovo na Facebooku.

- Vjerujem da je Facebook jako siguran. Nitko ne objavljuje vaše podatke bez vašeg dopuštenja. Morate sami stvoriti svoj profil. Vi birate koje ćete informacije objaviti - zaključio je Zada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:56