REKORD

REKORD U prva 24 sata Apple primio više od 4 milijuna narudžbi za novi iPhone

 AFP

CUPERTINO iPhone 6 i iPhone 6 Plus mogu se naručiti tek od petka, a broj naručenih primjeraka već obara sve rekorde. Iz Applea su objavili kako su zaprimili više od 4 milijuna narudžbi za nove mobitele u prva 24 sata. Za usporedbu, u istom vremenskom razdoblju primljeno je 'samo' dva milijuna narudžbi za iPhone 5.

Nakon objave vijesti o rekordnoj navali na novi iPhone, dionice Apple porasle su 0,7 posto, a očekuju se kako će i dalje rasti.

Podsjećamo, novi iPhone predstavljen je prošli tjedan, a za razliku od prethodnika ima veći zaslon, novi dizajn, poboljšan hardver, Apple Pay i mnoštvo drugih poboljšanja.

Izvršni direktor Applea Tim Cook predvidio je kako će prodaja iPhonea 6 potaknuti najveću tehničku nadogradnju u povijesti i izgleda da se nije prevario.

Apple je, navodno, naručio proizvodnju između 70 i 80 milijuna primjeraka novih smartfona što je 30-40 posto više od prethodne iPhone generacije. Bez obzira na predbilježbe i povećanu proizvodnju, očekuje se kako će se mnogi kupci novog iPhonea morati strpiti dok ne dođu na red.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 17:00