JOŠ ISTRAŽUJU

Ukradene lozinke 6 milijuna korisnika društvene mreže LinkedIn!

 AP Photo/Paul Sakuma
Za sva pitanja vezana uz krađu lozinka upućuju korisnike na svoj Twitter račun, na kojemu još nisu službeno priznali krađu

LONDON - Poslovna društvena mreža LinkedIn u srijedu je objavila da istražuje moguću krađu više od šest milijuna lozinki koje su navodno procurile na internet, javlja AP.

Konzultant tvrtke za sigurnost na internetu Sophos, Graham Cluley, rekao je da je datoteka sa više od šest milijuna enkriptiranih lozinki korisnika LinkedIna stavljena na internet, i da hakeri trenutno surađuju kako bi razbili zaštitu.

- Iako datoteka ne sadrži i e-mail adrese korisnika pridružene uz lozinke, možemo pretpostaviti da su i te informacije dostupne kriminalcima koji su ukrali lozinke, rekao je Cluley.

Iako LinkedIn nije službeno potvrdio krađu podataka, Cluley tvrdi da je istraga koju je proveo Sophos potvrdila da se u datoteci nalaze, barem dijelom, lozinke korisnika LinkedIna, te preporučuje da svi promijene svoje lozinke što je prije moguće.

Za sva pitanja vezana uz krađu lozinka, LinkedIn upućuje korisnike na svoj Twitter račun, na kojemu još uvijek nije službeno priznao krađu, no već dvaput su izjavili da se “navodi istražuju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:18