Sadržajnija izolacija

PRIPREMILI SMO PRAVU GLAZBENU POSLASTICU Dva iznimno talentirana mlada hrvatska glazbenika ustupila su nam svoje najbolje izvedbe, uživajte!

 

Nastavljamo s dobrom glazbom u sklopu naše inicijative #ostajemdoma gledam i slušam, a danas za vas imamo pravu poslasticu. Dva mlada i iznimna kantautora daruju vam svoje izvedbe koje će vam uljepšati ovo vrijeme u izolaciji. Radi se o Tiboru i J.R. Augustu.

Tibor Karamehmedović (29) je autor, vokal i gitarist grupe Silente iz Dubrovnika, a prije dvije godine se upustio u solo vode. I tako sada istovremeno radi na vlastitoj karijeri, ali u onoj u bendu.

- Nisam amater u ovom poslu, ali sam debitant u ovom kontekstu, ovo je prvi put da ovisim samo o sebi. Ne želim igrati na kartu Silentea, želim da me se tretira kao da sam novi, kao nekoga tko ovo prvi put radi. Bio mi je problem kako predstaviti ovaj album nekome tko možda ne voli Silente. Siguran sam da je ovo drugačije i nekima bi se svidio ovaj pristup da ga čuju od drugog čovjeka. Ipak sam odlučio ići pod svojim imenom jer ti ljudi bi se trebali sami naći u poziciji u kojoj ih ja pokušavam staviti, sami bi me trebali tretirati drugačije - rekao je Tibor za 100posto prije godinu dana, uoči izlaska prvog albuma "I na kopnu i na moru".

Sam Tibor nekoliko je puta ponovio kako su njegove solo pjesme drugačije od onoga što radi Silente, a čitateljima Jutarnjeg poklonio je dio svog nastupa u Industrial Vintage Baru prošlog rujna. Prva i druga pjesma su s novog albuma čiju je produkciju stopirao koronavirus, a treća pod nazivom "Kada najviše želi, a ne zna što hoće" je s albuma prvijenca.

Poslušajte talentiranog Dubrovčanina:

J.R. August je zapravo Nikola Vranić (31) iz Zaboka. Nedavno je očarao našeg glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša koji je otišao na jedan njegov koncert.

- Nikola me impresionirao sigurnošću i karizmatičnošću kojom isijava dok, raspuštene duge kose i s tamnim naočalama iza kojih skriva pogled, sjedi i pjeva za klavirom. Uz njega su bili još kontrabasist, bubnjar, dva puhača te gospel zbor od desetak pjevačica i pjevača, a taj momak kao da je u sebi komprimirao neke od važnih osobina Bon Ivera i Johna Granta, Raya Charlesa i Dr. Johna, ranog Eltona Johna i Neila Younga - ustvrdio je Dragaš, a cijeli tekst pročitajte na OVDJE.

Na listu talentiranih glazbenika diljem svijeta J.R. Augusta, koji pjeva na engleskom jeziku, uvrstio je i Coldplay.

Poslušajte njegove dvije pjesme: "Dangerous Waters" i "When I Wake Up Tomorrow":

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:23