Samo na Jutarnji.hr

ZABAVITE SE UZ JEDNU OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH KOMEDIJA Pogledajte kazališnu izvedbu djela legendarnog Marina Držića

    AUTOR:
    • Jutarnji list

  • OBJAVLJENO:
  • 31.03.2020. u 14:40

Kazalište Marina Držića

 

Naše besplatno online kazalište od bogatije je za još jedan naslov. Darujemo vam komediju "Skup" Marina Držića u izvedbi kazališta koje je dobilo ime upravo po autoru, Kazalištu Marina Držića. Radnje se vjerojatno sjećate iz srednje škole, s obzirom da je ova komedija sastavni dio obvezne lektire, a ova verzija predstave premijerno je prikazana 2017. godine, u sklopu programa obilježavanja 450. godišnjice smrti Marina Držića.

Podsjećamo, u ovom je trenutku najbitnije da ostanemo kod kuće i organiziramo se na način da što manje napuštamo svoj dom. Kako bi vam razdobolje izolacije prošlo lakše i sadržajnije, pobrinuli su se Hanza Media i Jutarnji list svojom platformom #ostajemdoma gledam i slušam.

Marin Držić: “Skup”

Kazalište Marina Držića

Držićev “Skup” obiluje piščevim glasom koji, kao i u “Dundu Maroju”, govori o “ljudima nazbilj i o ljudima nahvao”.

Branimir Vidić bio je nominiran u kategoriji Glavna muška uloga Nagrade hrvatskog glumišta 2017 godine za grandioznu ulogu Skupa. Predstava je igrala i na Ljetnim igrama. Inače je u vrijeme režija neponovljivog Koste Spaića najpoznatiji Skup na Dubrovačkim ljetnim igrama bio legendarni Izet Hajdarhodžić.

 

Igraju: Branimir Vidić, Zijad Gračić, Edi Jertecv, Izmira Brautović, Nika Lasić

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 

Izdvajamo