BESPLATNO KAZALIŠTE

VIDEO: 'OTHELLO' Nagrađivana predstava Igara s Draganom Despotom, zvijezdom serija Filipom Juričićem i Gopčevim sinom Vilijem

 

Nakon 'Romea i Giuliette', 'Malog princa' i 'Michelangela' u koprodukciji s riječkim HNK, Dubrovačke ljetne igre na Prvom online kazališnom festivalu Jutarnji.hr 7. lipnja u 21 sat predstavljaju se sa Shakespeareovim 'Othellom' s tvrđave Lovrjenac u režiji Ivice Boban.

U naslovnoj je ulozi nacionalni prvak Dragan Despot, Othellov pobočnik Cassio je Filip Juričić, Jago Rakan Rushaidat, a Desdemona Anja Đurinović. Manju ulogu u predstavi ima i Vili Gobac, sin pjevača Psihomodo popa koji je nedavno diplomirao na ADU u Zagrebu.

Ovaj 'Othello' ima Nagradu glumišta za najbolju režiju u drami. Predstava je postavljena u povodu obilježavanja 400 godina od smrti Williama Shakespearea, te je izazvala oduševljenje publike, a dobila je i Orlanda, nagradu Igara. Othello je je general venecijanske vojske, Maur.

Ženi Venecijanku Desdemonu koja je zaljubljena u njega. No Othello imenuje Cassija za zamjenika, a ne Jagu I zavidni Jago upetlja se u Othellov privatni život I učini spletku… “Othello” je 51. predstava po redu našeg besplatnog online kazališta.

Igraju: Dragan Despot, Filip Juričić, Rakan Rushaidat, Anja Đurinović, Maro Martinović, Dado Ćosić, Branimir Vidić, Andrej Dojkić, Livio Badurina, Ivana Boban, Marija Šegvić, Jure Radnić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nera Stipičević, Vini Jurčić, Vili Gobac, Marko Capor, Luka Čerjan, Maro Drobnić, Nikola Sekulo

Više o predstavi.

Sve predstave na besplatnom online kazališnom festivalu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:38