SRCE NIJE IZDRŽALO

Tragedija u Münchenu: Slonica Lola nije dočekala operaciju. Pogledajte majčin dirljiv oproštaj od bebe

 Munich Zoo Hellabrunn

Tromjesečna slonica Lola, koja je živjela u Zoološkom vrtu Hellabrunn u Munchenu , umrla je od srčanih problema. Lola je uginula nedugo prije nego je trebala otići na operaciju kako bi joj se ispravio urođeni defekt na srcu, koji je na kraju doveo do embolije.

Ova mala slonica je trebala postati prvi slon na svijetu koji je otišao na operaciju. Složeni zahvat trebao je obaviti tim veterinara i srčanih kirurga.

Slonica je odvedena u bolnicu Grosshadern na pregled prije operacije. Anestetizirali su je, ali umrla je za vrijeme skeniranja unatoč pokušajima da je se prizove svijesti.

Da Lola ima zdravstvenih problema postalo je jasno tijekom prosinca. Čuvari su najprije mislili kako je riječ o prehladi, ali kada joj nije bilo bolje ni nakon antibiotika posumnjali su na drugi problem. Uskoro su otkrili defekt srca, koji je mogao dovesti do krvnog ugruška, a time i do trenutne smrti. Nažalost, upravo se to dogodilo.

Tijelo malene slonice odneseno je natrag do krda, gdje je njena majka, Panang (22), nježno surlom milovala tijelo svoje kćeri. Isto su učinili i ostali slonovi, koji su se jedan po jedan oprostili od Lole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:27