STRAŠNA NESREĆA

TRAGEDIJA USRED MEĆAVE Dok je otac čistio snijeg s auta, ledena gruda je začepila auspuh. Vozilo se ispunilo plinom, majci i sinčiću nije bilo spasa...

Majka i njezin jednogodišnji sin iz New Jerseyja umrli su od trovanja, dok je kći u kritičnom stanju, nakon što se protekle subote njihov automobil napunio ugljičnim monoksidom, prenosi People .

Naime, snijeg je začepio ispušnu cijev, dok je otac obitelji pokušavao očistiti auto od ogromnih količina snijega koje su napadale tijekom vikenda.

Poginula je 23-godišnja Sashalynn Rosa i njezin sin Messiah, a trogodišnja Saniyah u teškom je stanju prebačena u bolnicu.

'Teško je ovako ih izgubiti', rekao je dječakov djed Felix Bonilla te dodao kako ni prognoze za malu Saniyah nisu dobre.

Obitelj se ispred kuće igrala na snijegu i u jednom su se trenutku odlučili malo zagrijati u autu, dok je Sashalynnin dečko otkopavao snijeg oko auta.

'Nisu shvatili da je snijeg tako visok da je prekrio auspuh i nisu bili svjesni opasnosti da se auto napuni monoksidom. Poznato je da se garaža može napuniti otrovnim plinom, ali ovo je rijedak slučaj', rekao je načelnik Alex Blanco.

'To je strašna nesreća. Majčin dečko je veselo čistio oko auta, a obitelj se unutra grijala. Odjednom je primijetio da su zaspali. Pokucao je na prozor no nisu se budili. Otvorio je vrata i pokušao ih probuditi no nije uspio pa je nazvao Hitnu pomoć.'

Dok su čekali pomoć, susjedi su ih pokušali oživjeti dajući im umjetno disanje. Iako su im nakratko uspjeli vratiti puls, majka i sin su nedugo zatim umrli u bolnici. Djevojčica se još bori za život.

'Sve se dogodilo jako brzo, za 10-15 minuta. A ugljični monoksid nema ni mirisa, ni boje. U autu nije bilo nikakvog dima', rekao je načelnik Blanco i dodao kako bi on vjerojatno napravio istu grešku jer se o ovakvom obliku nesreće rijetko govori.

Pokrenuta je i GoFundMe kampanja kako bi se prikupila sredstva za sprovod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:17