MISLIO DA NEĆE PREŽIVJETI

BICIKLISTA NAPAO RAZJARENI MEDVJED, OBRANIO SE DŽEPNIM NOŽIĆEM! 'Bilo je stravično, mogao sam osjetiti njegove zube na svojim kostima'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2019. u 07:53

, Image: 31808235, License: Rights-managed, Restrictions: N, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alaska Stock
Profimedia, Alaska Stock

Ilustracija

Jedan Kanađanin preživio je ovih dana nevjerojatan susret s grizli medvjedom koji ga je napao, samo zahvaljujući džepnom nožiću kojeg je imao uz sebe.

Colin Dowler vozio se na biciklu u jednom dijelu kanadske pokrajine Britanska Kolumbija. U jednom je trenutku skrenuo te se susreo oči u oči sa strašnom životinjom.

Ovaj 45-godišnjak je sišao s bicikla i panično razmišljao što bi sada trebalo napraviti, no medvjed je krenuo izravno u njegovom pravcu. Stvari su uskoro postale vrlo opasne. Kako bi se obranio, Colin je koristio bicikl kao štit, no medvjed ga je počeo gristi i udarati. U jednom ga je trenutku snažno zagrizao na području trbuha, a potom i odbacio petnaest metara dalje. Ponovno je došao do njega i krenuo mu gristi bedra, piše The Guardian.

- Mislio sam da neću preživjeti. Bilo je to stravično. Mogao sam osjetiti njegove zube na svojim kostima - rekao je Colin novinarima. Ispričao je i da je sa medvjedom pokušavao "pregovarati" umirujućim riječima.

- Govorio sam mu da znam da je ovo njegov teritorij i da ja ovdje samo prolazim, te da mi ne mora učiniti ništa nažao, ali nije odustajao.

Colin je bio u stanju šoka.

- Bilo je to vrlo bolno i neobično iskustvo. Osjetio sam kako mi se vrela krv slijeva nogama. Bio sam jako uplašen, ali mi je kroz glavu prošlo i kako bi ovo bio vrlo zanimljiv video - rekao je Colin. Medvjed ga je nakratko ostavio na miru kada se počeo praviti mrtav, a Colin je iskoristio priliku i životinji u vrat zario džepni nožić kojeg je imao uz sebe. Ranjeni grizli tada je počeo bježati, a Colin se uspio dovući do obližnjeg kampa gdje se onesvijestio.

Vlasti su naknadno u planini ustrijelili medvjeda za kojeg je objavljeno da je riječ o pet godina starom mužjaku teškom oko 160 kilograma. Navodi se i kako su ovakvi, ničime izazvani napadi medvjeda, u prirodi vrlo rijetki.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo