MISLIO DA NEĆE PREŽIVJETI

BICIKLISTA NAPAO RAZJARENI MEDVJED, OBRANIO SE DŽEPNIM NOŽIĆEM! 'Bilo je stravično, mogao sam osjetiti njegove zube na svojim kostima'

Ilustracija
 Profimedia, Alaska Stock

Jedan Kanađanin preživio je ovih dana nevjerojatan susret s grizli medvjedom koji ga je napao, samo zahvaljujući džepnom nožiću kojeg je imao uz sebe.

Colin Dowler vozio se na biciklu u jednom dijelu kanadske pokrajine Britanska Kolumbija. U jednom je trenutku skrenuo te se susreo oči u oči sa strašnom životinjom.

Ovaj 45-godišnjak je sišao s bicikla i panično razmišljao što bi sada trebalo napraviti, no medvjed je krenuo izravno u njegovom pravcu. Stvari su uskoro postale vrlo opasne. Kako bi se obranio, Colin je koristio bicikl kao štit, no medvjed ga je počeo gristi i udarati. U jednom ga je trenutku snažno zagrizao na području trbuha, a potom i odbacio petnaest metara dalje. Ponovno je došao do njega i krenuo mu gristi bedra, piše The Guardian.

- Mislio sam da neću preživjeti. Bilo je to stravično. Mogao sam osjetiti njegove zube na svojim kostima - rekao je Colin novinarima. Ispričao je i da je sa medvjedom pokušavao "pregovarati" umirujućim riječima.

- Govorio sam mu da znam da je ovo njegov teritorij i da ja ovdje samo prolazim, te da mi ne mora učiniti ništa nažao, ali nije odustajao.

Colin je bio u stanju šoka.

- Bilo je to vrlo bolno i neobično iskustvo. Osjetio sam kako mi se vrela krv slijeva nogama. Bio sam jako uplašen, ali mi je kroz glavu prošlo i kako bi ovo bio vrlo zanimljiv video - rekao je Colin. Medvjed ga je nakratko ostavio na miru kada se počeo praviti mrtav, a Colin je iskoristio priliku i životinji u vrat zario džepni nožić kojeg je imao uz sebe. Ranjeni grizli tada je počeo bježati, a Colin se uspio dovući do obližnjeg kampa gdje se onesvijestio.

Vlasti su naknadno u planini ustrijelili medvjeda za kojeg je objavljeno da je riječ o pet godina starom mužjaku teškom oko 160 kilograma. Navodi se i kako su ovakvi, ničime izazvani napadi medvjeda, u prirodi vrlo rijetki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:30