KAKVA DRUŽINA!

FOTO: OVO SIGURNO NE BISTE OČEKIVALI USRED ZAGREBAGrađani snimili bijelog zeca i mačku, a na drugom dijelu grada šetala je vijetnamska svinja

 
 Zakaj volim Zagreb / Facebook

Sunčano jutro možda nije djelovalo blagotvorno na Zagrepčane ako je suditi po jutarnjim gužvama u prometu na nekim dijelovima grada, no životinje su izgleda jedva dočekale tople zrake.

U popularnoj grupi na Facebooku Zakaj volim Zagreb u ponedjeljak su objavljene dvije fotografije sa životinjama u glavnim ulogama.

Jedna je snimljena u Španskom i prikazuje neobično društvance - bijelu mačku i bijelog zeca. Zec izviruje ispod parkiranog automobila i kao da provjerava smije li izmiliti dok je maca nekoliko koraka dalje i napeto promatra što se događa na ulici.

Zakaj volim Zagreb / Facebook

U komentarima su građani uglavnom bili duhoviti i aludirali na ‘Alisu u zemlji čudesa’, no bilo je i onih koji su se zabrinuli jer ni njoj ni njemu nije mjesto na takvoj prometnici. Usto se čini prema fotografiji da mačka ima ogrlicu. Korisnici su kontaktirali udruge Mrkvica i Zecovi, a Andrea Rajčić, predsjednica Udruge Zecovi, kratko nam je rekla da su u kontaktu s kolegama iz udruge Mrkvica koji će u toku dana izaći na teren i pokušati uhvatiti životinje. Korisnici su spominjali mogućnost i da se radi o kućnim ljubimcima susjede koja ih pušta da slobodno lutaju kvartom.

Rajčić je rekla da će popričati i sa susjedima, a ako ne nađu vlasnika, zec će biti smješten u udruzi Zecovi, veterinarski pregledan, a potom oglašen za udomljavanje.

Nešto kasnije objavljena je i fotografija vijetnamske svinje slikane na Savskoj Opatovini. Jedna je članica grupe napisala: ‘Znači 10 metara dalje je farma gdje ima puno životinjica i sve slobodno šeću.’ Drugi su svjedoci napisali da se radi o jako mirnoj svinji koja se da maziti. ‘I moji klinci su je bez straha mazili’, napisala je jedna mama.

Zakaj volim Zagreb / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:38