OSUĐEN NA TRI GODINE UVJETNO

OSJEČKI SADIST UMLATIO MAČIĆA CIGLOM Nemilice ga je udarao i polomio mu kosti, a zatim je za vrat zgrabio i na tlo bacio i gospođu koja ga je hranila

 
 Udruga Devet života / Facebook

Osječka udruga Devet života koja brine o napuštenim uličnim životinjama objavila je na svojoj stranici na Facebooku fotografiju presude prema kojoj je muškarac optužen za dva kaznena djela, jedno protiv osobne slobode i drugo ubijanja ili mučenja životinje, osuđen na godinu dana zatvora.

Nakon tri godine postupka odbijena je žalba Osječanina kao neosnovana i potvrđena je presuda Općinskog suda u Osijeku prema kojoj je kriv za dva kaznena djela i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju do jedne godine, uvjetno na tri godine. Dužan je i, uz sudske troškove, podmiriti udruzi troškove budući da su podnijeli i imovinskopravni zahtjev na iznos od 900 kn koliko je iznosio trošak operacije i liječenja mačića koji je nažalost izgubio bitku za život, piše na stranici udruge.

Podsjetimo, prije tri godine 13. kolovoza u dvorištu ispred svog stana gospođa je oko 18 sati poslijepodne rasprostirala rublje kad joj je prišao mačić, jedan od nekoliko iz susjedstva koje je hranila. U tom je trenutku u dvorište došao i osuđeni, koji također živi u susjedstvu, te brutalno napao mačića, a potom i gospođu.

Mačića koji je dobio ime Tiki, prvo je namlatio ciglom zadavši mu teški prijelom lijeve butne kosti, a dok je mačić nepomično ležao na tlu, muškarac se okrenuo gospođi, verbalno joj prijetio, uhvatio je za vrat, zadao nekoliko udaraca u lice, a potom je bacio na pod. Tromjesečni Tiki nažalost nije preživio, uginuo je od zadobivenih ozljeda, a gospođi je pružena pomoć na osječkom odjelu hitne pomoći.

Udruga Devet života poručila je na Facebooku da neće odustati od istjerivanja pravde za sve zlostavljane životinje, a na sudu trenutno sudjeluju u još tri postupka kaznenih djela ubijanja ili mučenja životinja čije ishode još čekaju.

Građani su im ispod objave zahvalili na trudu i pozdravili barem jedan slučaj u kojem je jasno osuđeno i kažnjeno nasilje prema životinjama.

Tikijevu priču s fotografijama otprije tri godine možete pronaći na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:06