IŽIVLJAVANJE

STRAH U PITORESKNOM ISTARSKOM MJESTU Monstrum napada seoske ljubimice, zaprepašteni veterinar kaže da se s takvim nečim još nije susreo

 
Ilustracija
 Srđan Vrančić / CROPIX

Malo istarsko mjesto Kaštelir, odnosno njegovi mačji stanovnici našli su se na udaru sadista koji iz nepoznatog razloga uličnim mačkama oštrim predmetom reže repove.

Jedna se stanovnica obratila Glasu Istre u nadi da će pomoći, nakon što je primijetila najmanje pet mačaka s odrezanim repovima. Prije nekog vremena prvo je ugledala jednu osakaćenu mačku, pa drugu, a dosad barem pet različitih kojima je svima, vjerojatno oštrim hladnim oružjem i najvjerojatnije uz pomoć asistenta, okrutno odrezan rep. Od repa im je ostalo tek četiri do pet centimetara batrljka.

Čini se da je riječ o pojedincu koji se iživljava na životinjama, no svjedoka nema.

- Obratila san se jutros porečkom veterinaru Adrijanu Matiću koji mi je kazao da je možda najbolje da se obratim Glasu Istre kako bi se o ovom problemu pročulo - rekla je ljubiteljica životinja. Obratila se i općini, no čini joj se da je nisu ozbiljno shvatili.

Veterinar Matić iz porečke Veterinarske ambulante Vet-Centar također ne zna ništa više o slučaju. Premda kaže da su spremni izaći na teren i pomoći, dodaje da mačke u sekundi pobjegnu.

- Ne znam koliko ima smisla, koliko bi bila učinkovita prijava policiji kada zasad ne postoji sumnja na nekog počinitelja. Očito se radi o nekom psihopatu - rekao je.

Za Glas Istre je ispričao još da su prije mnogo godina lovce poticali da ustrijele mačke lutalice, a kao dokaz o usmrćivanju donosili su rep mačke. Naravno, takva je praksa danas zakonom zabranjena.

- Na području naše veterinarske ambulante susrećemo se sa svakakvim oblicima zlostavljanja životinja, ali s rezanjem repova mačkama još se nisam susreo - zaključio je veterinar Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:59