BENTO

VIDEO: UGINUO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH MAČAKA KOJEGA JE PROSLAVIO YOUTUBE Zvali su ga 'drugim mačkom za klavijaturama', a njegova je ostavština enormna

 
Bento u coveru pjesme 'Wrecking Ball' od Miley Cyrus’s
 Keyboard Cat

Uginuo je mačak Bento (Keyboard Cat 2.0 ), na internetu poznat kao "Druga mačka za klavijaturama", a internet je osvojio kad se zadnjih godina počeo pojavljivati u duhovitim fotografijama i snimkama koje su postale viralne.

Vlasnik Charlie Schmidt je potvrdio da je Bento otišao 8. ožujka u svom domu u Spokaneu, u saveznoj državi Washington, u dobi od devet godina, što bi se u 'ljudskim godinama' smatralo ne pretjerano poznom dobi (52 godine).

Bento je zapravo bio mačak kojeg su prozvali nasljednikom mačka "Fetso", koji je postao poznat po YouTube videu iz 2007. godine. Na njemu je vlasnik hinio da Fetso svira po klavijaturi, imao je plavu majicu na sebi, a Fetso je cijelo vrijeme bio savršeno poslušan (i poprilično nezainteresiran).

Uskoro je Schmidt udomio i Benta koji je potom postao 'drugi mačak za klavijaturom', radio je brojne "covere" s Bentom, često i od modernih popularnih pjesama.

Bio je jedan od najpopularnijih mačaka na internetu, pa su stoga brojni korisnici na društvenim mrežama izrazili žaljenje zbog odlaska 'njihovog prijatelja'.

Na službenom kanalu je objavljen i video posvećen Bentu, u kojem možete vidjeti njegovu umjetničku ostavštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:31