LIJEPA, LJEPŠA/TRETMANI

26.000 kuna za super generalku

Zapitali smo se koliko bi jednoj ženi trebalo da svoje tijelo, lice i kosu dovede u top formu. Kako bi se bez estetske kirurgije ublažile bore, laserom se izbijelili zubi, trajno se uklonile suvišne dlačice, smršavjelo pod nadzorom stručnjaka... prema našoj gruboj računici treba 25.750 kuna ili pet prosječnih plaća

Blagdani su završili i mnoge su od nas nakon uživanja u kolačima, sarmi, odojku i francuskoj salati shvatile da imaju pokoji kilogram viška. Već s prvim danima nove godine shvatile smo kako liniju treba dovesti u red. Neke su pak kao jedan od ciljeva postavljenih za 2011. zamislile da će više vremena posvetiti sebi i (napokon) krenuti na tretmane o kojima čitaju ili čak pišu. LPG, mezoterapija, laseri, IPL...

Zvuči tako svemirski, ali i tako obećavajuće jer jamče uništavanje bora, vraćanje sjaja licu, zategnutu kožu... Posebice kada se pogledate u ogledalo i shvatite da nakon, primjerice, dvije uspješno odrađene trudnoće i sa 38 godina na leđima trebate «refresh».

Ima i onih koje su odlučile uljepšati svoj osmijeh ili pak naći najbolje rješenje da napokon prikriju prve sijede bojom koja neće izblijedjeti već za nekoliko dana. Toliko je želja, a zasigurno novčanik ne dopušta da se baš sve napravi odjednom.

Za „generalku“ kojom će svoje lice, tijelo, kosu i zube dovesti u top formu ženi, prema gruboj procjeni, treba barem 26.000 kuna. Ako vam je to previše, možete birati samo neki od tretmana koji će vas sigurno učiniti ljepšom i zadovoljnijom!

Krećemo redom i dajemo vam prikaz tretmana od glave do pete za super generalku!

Kosa

Problem: prikrivanje sijednih

Rješenje: bojenje INOA (Innovation No Ammonia) bojom za kosu bez amonijaka. Ova je boja bez neugodnog mirisa, bez amonijaka, a peckanje vlasišta je osjetno smanjeno. Jamči ujednačenu boju od korijena do vrhova

i savršeno prikriva sijede. S ovom ste bojom sigurni da će vam sijede biti pokrivene četiri tjedna.

Gdje se obojiti INOA bojom: u svim boljim frizerskim salonima

Cijena: za poludugu kosu 500 kn za prvo bojenje, bojenje izrasta 350 kuna





Lice

Problem: bore

Rješenje: ima ih mnogo, i to bez imalo pomišljanja na estetsku kirurgiju. Moderna dermatologija nudi jako mnogo metoda, a trenutačno je hit metoda LPG. Od neagresivnih metoda je LPG tretman koji, kako tvrde stručnjaci, daje učinak prirodnog liftinga. Njime se učvršćuje koža lica, vrata, dekoltea i grudi, odstranjuju i ublažavaju bore.

Gdje na tretman: Poliklinika Nola, Folnegovićeva 1C; LPG Endermospa centar Zagreb, Vukovarska 269

Cijena: jedan tretman stoji oko 200 kuna, potrebno barem 15 tretmana, znači za prirodni lifting trebate oko 3000 kuna

Problem: gustoća trepavica

Rješenje: žene koje žele prekrasan pogled ispod obrva, mogu ugraditi ekstenzije. Metoda kojom se pojedinačno, jedna po jedna, sintetička trepavica lijepi neposredno uz korijen prirodnih trepavica postupak je koji je trajnije i ugodnije rješenje od lijepljenja, u pravilu nepraktičnih umjetnih trepavica. Sam postupak ugradnje ekstenzija u specijaliziranim kozmetičkim salonima obavlja stručno obučeno osoblje.

Gdje na tretman: profesionalni make-up studio Marija Butković, 2 Ravnice 16 Zagreb

Cijena: oko 1200 kuna

Tijelo

Problem: opušteno tijelo

Rješenje: iako zimi žene nisu toliko zabrinute zbog celulita, kozmetičari se slažu da su upravo pretproljetni mjeseci možda najbolji za početak borbe protiv celulita. Nudi se također mnogo tretmana, a kao i za lice, i tu je hit LPG tretman. Zbog djelovanja na masne nakupine i stimulaciju kolagena, izvrsni rezultati postižu se i kod tretiranja "viška kože" nakon poroda i dijeta, ožiljaka, održavanja siluete te kod oticanja nogu (posebno u trudnica).

Gdje na tretman: Poliklinika Nola, Folnegovićeva 1C; LPG Endermospa centar Zagreb, Vukovarska 269, Tao Wellnes centar, Zagreb

Cijena: jedan tretman stoji oko 200 kuna, potrebno barem 15 tretmana, znači za prirodni lifting trebate oko 3000 kuna

Problem: debljina

Rješenje: dijeta prema preporuci nekog liječnika ili u specijaliziranom centru za mršavljenje. Važno je da odaberete dijetu koja je osmišljena baš za vas te da mršavite kontrolirano. Važno je i da ne mršavite naglo te da uz dijetu počnete i vježbati.

Gdje mršavjeti: Centar Linea Snella, Zagreb

Cijena: 3-mjesečni program mršavljenja (oko 60 terapija) stoji 8900 kuna

Problem: lomljivi i neuredni nokti

Rješenje: produženje prirodnih noktiju gelom. Postupak je sljedeći: s prirodnog nokta oduzme se sjaj kako bi gel bolje prianjao. Zatim se ispod svakog nokta namjesti šablona preko koje se najprije na vrh nokta stavi bijeli gel koji se potom “stisne“ i zatim se preko nokta i bijeloga gela stavlja gel u jednom tankom sloju. Kad se i taj gel stisne, nokat se oblikuje i na kraju se lakira trajno sjajni gel. Tako uređeni nokti vrlo su sjajni i izgledaju prirodno. Na tretman „popravka“ potrebno je doći za 4 - 6 tjedana (ovisno o brzini rasta).

Gdje na tretman: gotovo svaki bolji kozmetički salon nudi ovu uslugu

Cijena: od 150 kuna naviše





Problem: dlačice

Rješenje: zna li se da tijekom života žena prosječno uklanja dlačice oko 10.000 puta, jasno je koliki su one problem za ljepotu. Stoga se mnoge odlučuju za laser kao trajno rješenje. Za tretmane tijela i lica potrebno je oko 6 tretmana, za tretmane nogu oko 4 tretmana. Razmak za tretmane tijela je minimum 2 mjeseca, a za lice minimum 30 dana naviše.

Gdje na tretman: Poliklinika Poliderma, Zagreb

Cijena: odlučite li ukloniti laserom dlačice s nogu, bikini zone, pazuha, i nausnica, to će vas stajati 6000 kuna. Ako pak odlučite laserom trajno ukloniti samo dlačice s, na primjer, nausnica, to stoji oko 500 kuna.

Problem: žuti zubi

Rješenje: izbjeljivanje zuba. Sveopći trend superbijelog osmijeha na velika je vrata stigao kod nas. Cijene za izbjeljivanje zuba ovisit će ponajprije o metodi koju namjeravate primijeniti. U pravilu, što je postupak za koji ćete se odlučiti jeftiniji, vjerojatno će i ostvareni rezultati biti skromniji i kratkotrajniji. Najnovije tehnologije imaju višu cijenu, ali morate uzeti u obzir kvalitetu i dugotrajnost koju dobivate.

Gdje: u svakoj boljoj stomatološkoj ordinaciji

Cijena: za lasersko izbjeljivanje oko 3000 kuna

Okvirni cjenik „generalke“

Bojenje sijedih INOA bojom: 500 kn

Tretman pomlađivanja lica: 3000 kn

Ugradnja ekstenzija trepavica: 1200 kn

Učvršćivanje tijela: 3000 kuna

3-mjesečni tretman mršavljenja: 8900 kn

Ugradnja noktiju: 150 kn

Lasersko uklanjanje dlačica s cijelog tijela: 6000 kuna

Lasersko izbjeljivanje zuba: 3000 kuna

____________________________________________

UKUPNO: 25.750 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:21