SKORA BUDUĆNOST

CURRY ĆE BITI LIJEK PROTIV VISOKOG TLAKA? Znanstvenici: 'Učinkovit i s manje nuspojava'

 Neja Markičević/CROPIX

Indijski znanstvenici tvrde da su uspješno testirali mješavinu curry začina koja je snizila tlak laboratorijskim miševima, što daje nadu da bismo u budućnosti mogli imati prirodan i cijenom pristupačan lijek protiv te kronične bolesti.

Voditelj istraživanja, koje će biti objavljeno u idućem broju stručne publikacije Experimental Biology and Medicine, kardiolog dr. S. Thanikachalam je rekao da su testirali mješavinu đumbira, kardamoma, kumina i papra – što su uobičajeni sastojci indijske kuhinje.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Ta se mješavina pokazala vrlo učinkovitom u snižavanju krvnog tlaka i smanjenju oksidacijskog stresa kod laboratorijskih miševa. Začini su uspješno djelovali u smanjenju renovaskularn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 00:02